szponzorált tartalom

2021.06.09. 08:47

Íme a jövő szigetelőanyaga, ami már ma megvásárolható!

Manapság talán már egyre többen kezdik belátni, hogy a közhelyeken túl valós probléma az, hogy bolygónk erőforrásai végesek. Egyre többen kezdik elsajátítani azt a szemléletet, hogy nem lehet globálisan várni a megoldást, mindenkinek a saját életében kell tennie valamit azért, hogy a Föld élhető maradjon.

Ilyen „személyes felelősséget” vállalt fel a magyar építőanyaggyártó cég, a Masterplast. Megálmodta és életre hívta a Hungarocell Zöld Programot. Ennek részleteiről korábbi cikkünkben már írtunk, most inkább az innovatív terméket, a Thermobetont vegyük górcső alá. Ez a korszerű szigetelőanyag a Masterplast Öko-Pontjain begyűjtött olyan EPS és XPS darabokra épül, amelyek egy épület szigetelésének során keletkeztek kálóként, azaz maradék anyagként.
Ezeket általában a borsos áron elszállításra kerülő konténerekbe dobják a munkások, ami sem a környezetnek, sem a megrendelő pénztárcájának nem jó. Erre talált megoldást a magyar cég: a visszagyűjtött anyagok ledarálásával, cement és egy felületaktív anyag hozzáadásával készíti el a Thermobetont.
Ez egy szinte univerzális, „megújuló” szigetelőanyag, amit 200 literes zsákokban lehet megvásárolni a már említett, országszerte könnyen megtalálható Öko-Pontokon. A Thermobeton tulajdonságai igen megnyerőek. Amellett, hogy kézi erővel, betonkeverővel is könnyen kezelhető, hőszigetelő tulajdonságai elsőosztályúak, ugyanakkor a könnyű hőszigetelő termékekhez képest kimagasló a hőcsillapítási tényezője, azaz nyáron hatékonyan védi otthonunkat, munkahelyünket a túlmelegedés ellen.
Íme néhány tipp a használatához: friss cement és víz hozzáadásával, betonkeverővel alaposan meg kell keverni, fontos, hogy erre nagyjából másfélszer több időt szánjunk, mint a hagyományos beton esetében. Ügyeljünk arra, hogy a speciális adalékanyag felhabosítsa a keveréket, erre megfelelő időt kell szánni!
Minimum 5 centiméter vastagságban, a betonnál megszokott módon lehet teríteni, legfeljebb 40 centiméter vastagságban. Fontos tudni, hogy 15-20 négyzetméteres egységenként hagyni kell dilatációs hézagot. A bedolgozás után nincs szükség „locsolásra”, semmilyen utókezelésre, ám 3-4 napig fóliatakarással kell védeni, nehogy a kelleténél gyorsabban kiszáradjon.

Ha kíváncsi arra, milyen területeken használható a Thermobeton, bővebb felvilágosítást tudnak adni az Öko-Pontok.

Fejér megyei Öko-Pontok:

Prémium Color Kft.

Telefonszám: +36 30 228 4293

8000 Székesfehérvár, Móricz Zsigmond u. 58,

{térkép beágyazó kód}

ÉPDUFERR Zrt.

Telefonszám: +36 70 380 4589

2400 Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 1.

{térkép kód}

{utcakép kód}

Internet-works Kft.

8132 Lepsény, Rákóczi u. 34,

{térkép kód}

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!