Foci Eb

2016.07.07. 17:00

Ronaldo hisz az Eb-aranyban

A portugálok klasszisa, sokat tett azért, hogy csapata vasárnap pályára léphessen a fináléban - góllal, gólpasszal járult hozzá a Wales (2-0) elleni elődöntős sikerhez.

DH-információ

Cristiano Ronaldo egyébként utolérte a francia Michel Platinit a labdarúgó Európa-bajnokságok örökös góllövőlistáján: a portugál szélső a szerdai elődöntőben szerzett góljával harmadszor volt eredményes a franciaországi tornán, így összességében kilencedik találatát szerezte a kontinensviadalok történetében. Ronaldo a mostani Eb-n ezt megelőzően mindkét gólját a magyarok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával szerezte, még a csoportkörben. A két klasszis játékos közül Ronaldo abban is különleges, hogy egyedüliként négy tornán is betalált és 20 Eb-mérkőzésével is rekorder. Míg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közelmúltban lemondott elnöke a kilenc gólját egyetlen tornán, az 1984-esen érte el

Portugália egyébként története során másodszor játszhat döntőt az Európa-bajnokságon. A 2004-es csapatban olyan klasszisok rúgták a labdát mint Figo, Maniche, Deco, Ricardo Carvalho, Pauleta, Rui Costa, Nuno Gomes - és az akkor 19 éves Cristiano Ronaldo. A hazai pályán játszó Portugália a döntőben azonban 1-0-ra kikapott a torna meglepetéscsapatától, Görögországtól. - Remélem, ezúttal a boldogságtól sírunk a döntő végén. Mindig is nagy álmom volt, hogy Portugáliával nagy trófeát nyerjek. Egyre közelebb vagyunk ehhez, és hiszem, megnyerjük a finálét. Rengeteg munkával, alázattal, önfeláldozással - mint ahogy egész karrierem során dolgoztam - végrehajthatók az ilyen nagy tettek - kezdte tekintett a múltra, egyben utalt a vasárnapi döntőre Cristiano Ronaldo. - Erről álmodtunk a kezdettől fogva. Hosszú utat tettünk meg, és még mindig állva vagyunk, de hittük, hogy képesek vagyunk erre. Voltak nehéz pillanataink, de mindig is mondtam, hogy jobb egy gyengébb kezdés és egy erős hajrá. Megérdemeljük: a játékosok, az edző, a kiváló munkát végző orvosi stáb. Még semmit sem nyertünk meg, de az álmunk még él!

Szerda éjszaka több tízezer szurkoló ünnepelte a portugál válogatottat Lisszabonnban. A Marques do Pombal téren egészen csütörtök reggelig tartott az ünneplés, amelyet autós felvonulás és hangos dudaszó kísért. Az egyik piacon kialakított szurkolói zónába a rendőrség számítása szerint nagyjából 15 ezer szurkoló gyűlt össze. A média természetesen szintén ünnepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!