Foci Eb

2016.07.04. 17:55

Ki számított ilyen elődöntőkre?

Változatos negyeddöntőket hozott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság. Volt végletekig kiélezett harc és sima továbbjutás is. Érdekes elődöntők következnek.

Horváth László

A legsimábban a házigazda válogatott menetelt az elődöntőbe a kontinenstornán. Franciaország vasárnap 5-2-re győzte le Izlandot. A siker magabiztos volt, de azért akadtak olyan momentumok a gallok játékában, főképp védekezésében, amelyek aggódásra adhatnak okot. Didie Deschamps alakulata a világbajnoki címvédő Németországgal csap össze az elődöntőben.

A németek végletekig kiélezett csatában, emlékezetes 11-es párbajt követően gyűrték le Olaszországot. Kemény, fárasztó csatán vannak túl, ráadásul Sami Khedira és Mario Gomez sérülés miatt kiesett, míg Mats Hummels eltiltás miatt nem lehet ott a marseille-i Vélodrom gyepén.

A portugálok büntetőpárbajban ejtették ki Lengyelországot Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Persze Németország így is bombaerős csapat és kemény ellenfél, kiegyenlített derbire van kilátás.

A másik ágon Wales-Portugália meccset játszanak a fináléba kerülésért. A walesiek meglepetésre magabiztosan ejtették ki Belgiumot, 3-1 arányban verték a nyolcaddöntőben a mieinket hazaküldő, titkon aranyesélyes gárdát. Gareth Bale-ék azzal a Portugáliával találkoznak, amely 11-esekkel múlta felül Lengyelországot és a rendes játékidőt tekintve még egyetlen meccset sem nyert a tornán. Bizony, döcögött a portugál gépezet, ezt mi is tapasztalhattuk, de Cristiano Ronaldóék mégis eljutottak az elődöntőig.

Ahogyan a másik ágon, itt is nehéz esélyest mondani. Portugália érvényesítheti sokkal jobb egyéni képességeit, de a szervezett, fegyelmezett és lelkes walesiek szintén bemasírozhatnak a franciaországi torna fináléjába. Az elődöntők programja, szerda, Lyon, 21.00: Portugália-Wales. Csütörtök, Marseille, 21.00: Németország-Franciaország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!