Foci Eb

2016.07.06. 20:57

EURO-2016 - Portugália másodszor jutott döntőbe

Az újonc Wales csapatát 2-0-ra legyőzve Portugália válogatottja jutott elsőként a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába.

A Lyonban rendezett szerdai elődöntőben Cristiano Ronaldo az 50. percben fejesgóllal szerzett vezetést, majd három perccel később Nani állította be a végeredményt. A Real Madrid sztárjának ez volt a kilencedik találata a kontinensviadalok történetében, ezzel utolérte az örökös góllövőlista élén a francia Michel Platinit.

A walesi Gareth Bale (k) és a portugál Cristiano Ronaldo (j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjének Portugália - Wales mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. július 6-án. Mindkét labdarúgó a Real Madrid játékosa. MTI Fotó: Illyés Tibor

A 2004 után másodszor fináléba jutott Portugália döntőbeli ellenfele a világbajnok német és a házigazda francia csapat közül kerül ki csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!