Foci

2016.07.20. 14:25

Vége a futsalosok pihenőjének

Dunaújváros - A Dunaferr-DF-Renalpin FC utánpótlás futsal együttese kedden megkezdte a felkészülést 2016/2017-es bajnoki szezonra.

Gróf András

Facskó József vezetőedző és Szabó Gergely technikai vezető úgy érezte, hogy temérdek feladat vár rájuk ebben a szezonban, és ennek szellemében kezdték meg a munkát. A szakvezetés tervei szerint az első hét a visszarázódás jegyében telik. A keddi tréninget követően csütörtökön 15.30 órától lesz a következő foglalkozás. A második héten már sokkal komolyabban állnak a dolgokhoz. Négy alkalommal találkoznak majd a Dunaújvárosi Egyetem Campus Arénában. Ebben az időszakban a hangsúly a felméréseken, és az állóképesség fejlesztés megkezdésén lesz. Ezeken az edzéseken együtt készül az U17-es és az U20-as korosztály, akik később majd különválnak. Az első edzésen tizennégy mezőnyjátékos és két kapus vett részt, ami a tavalyi első tréninghez képest lényeges javulás. Ez azért volt meglepetés, mert többen is jelezték, hogy nyaralás miatt csak a jövő héten tudnak bekapcsolódni a munkába. Facskó József vezetőedző már az első alkalommal tudatosította a fiúkban a célkitűzést, ami úgy hangzott: irány a felsőház ! Ezzel az volt a célja, hogy a játékosoknak legyen a fejében az, hogy miért dolgoznak, és azt senki ne tévessze szem elől. Ennek megfelelően jöjjön, vagy esetleg ne jöjjön edzésre, mert az biztos, hogy megalkuvás nélküli kemény munka vár a keret tagjaira, hiszen siker csakis ebből születhet. A kemény, de lelkesítő szavak után jó hangulatban zajlott gyakorlás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!