Foci

2017.05.10. 17:40

Remekül szerepeltek a dunaújvárosiak

Budapest - Vasárnap az Ikarus BSE Sporttelepen műfüves pályán rendezték a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját.

Gróf András

A megnyitóra felsorakozott hatvannégy csapat szerencsére az államtitkári köszöntőt már úgy hallgathatta, hogy az eső elállt és a Nap is előbújt. Budapest önkormányzata, és tizenhét fővárosi kerület önkormányzata mellett a megyei jogú városok, valamint a 10 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai vettek részt a rangos megmérettetésen. A sportolás mellett a jótékonyság is főszerepet kapott, ugyanis a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány számára indítottak jótékony célú ajándékgyűjtést a szervezők. Természetesen a Dunaújvárost képviselő küldöttség tagjai is csomagokkal megrakodva érkeztek, és a pályán is nagyszerűen teljesítettek.

Álló sor: Váradi Ákos, Szabó Zsolt, Szabó Gergő, Szabó László, Cserni Béla, Farkas Róbert, Tóth Imre
Guggolnak: Elter Zoltán, Dorogi Viktor, Somogyi Jenő

Nagyon erős csoportba került az újvárosi csapat, de veretlenül jutottak a legjobb tizenhat közé, ahol a Salgótarján várt a Dunaújváros csapatára. Izgalmas csatában mindkét együttes egy-egy gólt szerzett, így a továbbjutás büntetőkkel dőlt el. Az újvárosi fiúk egyszer sem hibáztak, míg a tarjániak harmadik játékosának lövését Elter Zoltán hárította, bejuttatva a legjobb nyolc közé a mieinket.

A legjobb négy közé jutásért a szombathelyi önkormányzat csapatával mérkőztek. Sajnos sok helyzetet kihagytak az újvárosiak, így a többnyire a védekezésre koncentráló vasiak megúszták kapott gól nélkül a találkozót, így megint következhettek a hétméteresek. Az első három büntetőt mindkét gárda berúgta, de a negyedik sorozatban eldőlt a párharc, sajnos a szombathelyi önkormányzat csapata javára, így veretlenül az ötödik helyen végzett a dunaújvárosi együttes. Némi gyógyírt jelentett, hogy végül a tornát a szombathelyi együttes nyerte.

 

Címkék#focikupa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!