Foci

2016.05.25. 16:05

Futsal: pontszerzés a cél

Dunaújváros - A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese remekül szerepel a futsal első osztály felsőházi rájátszásában, amit a bajnoki tabellán jelenleg elfoglalt második helye is bizonyít.

Gróf András

A dunaújvárosiak a rájátszás eddigi hat fordulójában ötször győztesen hagyták el a játékteret, csupán a Rába ETO otthonában szenvedtek vállalható vereséget (3-1). A hetedik körben pénteken 19.30 órakor a nagy rivális MVFC-Berettyóújfalu vendégeként lépnek pályára az újvárosiak. Az eddigi bravúros teljesítményről, és a csapat előtt álló feladatokról Fehér Zsolt vezetőedzőt kérdeztük.

- A rájátszás előtt a 4-5. helyet céloztuk meg, és jelen állás szerint a negyedik hely már biztos. A mostani második helyünk meglepetés, és óva intek mindenkit, hogy beleéljék magukat az ezüstérembe, mert nagyon jók az ellenfeleink. Most következik a bajnokság legkeményebb négy összecsapása. Az elmúlt időszak sikereit annak köszönhetjük, hogy jól sikerültek a taktikai váltásaink, amelyeket az ellenfelek nem ismertek ki. Igazi csapatként működünk az edzéseken, és a mérkőzéseken egyaránt. Ezen kívül a meghatározó játékosaink egyéni pluszokat adnak hozzá. A pénteki találkozó mérföldkő lesz a csapatunk életében, hiszen most dől el, melyik gárda indulhat kedvezőbb pozícióban a véghajrának. Ellenfelünk hullámzó teljesítményt nyújt, hiszen szenzációs játékot követően képesek maguk alatt lenni. Kiélezett csatára számítok, nem szabad abból kiindulni, hogy itthon nyertünk ellenük. Hátrányt jelent számunkra, hogy a játékosaink többsége nagypályán is szerepel, ami mindig magában hordja a sérülés veszélyét. Szerencsére a tét ezúttal nem minket nyom, így már elégedettek lehetnénk egy ponttal is.

A forduló másik két mérkőzése: Nyírgyulaj KSE - Swietelsky-Haladás VSE, Rába ETO - FC Veszprém

A felsőház jelenlegi állása a következő:

1. Rába ETO 25 pont, 2. Dunaferr-DF-Renalpin FC 18 pont, 3. MVFC-Berettyóújfalu 12 pont, 4. Swietelsky-Haladás VSE 11 pont, 5. FC Veszprém 4 pont, 6 Nyírgyulaj KSE 3 pont.

A felnőtt csapat mellett az utánpótlás is pályára lépett a közelmúltban. A Dunaújváros Egyetem Campus Arénájában szombaton hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az I. Dunaújváros Utánpótlás Futsal Kupát.

A dunaújvárosiak eredményei: Dunaferr-DF-Renalpin FC - Déli 1988 Dupont FC 2-5, FC Veszprém - Dunaferr-DF-Renalpin FC 7-0, Dunaferr-DF-Renalpin FC - Dunakeszi Kinizsi FK 4-3. A torna végeredménye: 1. Déli 1988 Dupont FC, 2. FC Veszprém, 3. Dunaferr-DF-Renalpin FC, 4. Dunakeszi Kinizsi FK.

Különdíjasok: Kancsár Attila (Déli 1988) legjobb kapus, Simon Bence (Dunakeszi Kinizsi FK) legjobb játékos.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!