Foci

2010.06.25. 04:50

Neuer nem fél a büntetőpárbajtól

Egyáltalán nem fél az esetleges tizenegyespárbajtól Manuel Neuer, az angolok elleni, vasárnapi világbajnoki nyolcaddöntőre készülő német labdarúgó-válogatott kapusa.

MTI

 "Természetesen reméljük, hogy a büntetőkre nem kerül sor, már előbb eldől a mérkőzés, de azért erre a forgatókönyvre is készülünk. Bízom magamban a tizenegyeseket illetően" - fogalmazott a Schalke 04 hálóőre, aki a ghánaiakkal szemben 1-0-ra megnyert szerdai csoportmérkőzésen mindössze nyolcadszor állt a német nemzeti együttes kapujában.
 A 24 éves játékos egy angol újságírónak válaszolva azt mondta, nem fognak a tizenegyesekre játszani. A zsurnaliszta azért volt erre kíváncsi, mert mint mondta, a németek ebben a tekintetben jobbak az angoloknál.
A két együttes mostanáig 31 alkalommal csapott össze egymással, tízszer a németek, tizenötször az angolok nyertek, hat döntetlen mellett, de a tizenegyespárbajok inkább a németeknek kedveztek. Például az 1990-es világbajnokság és az 1996-os Európa-bajnokság elődöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!