Foci

2012.11.12. 20:00

Nem pihenhet a Dunaújváros PASE - Két kupamérkőzés következik

Dunaújváros - Gólzáporos győzelemmel zárta az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Dunaújváros PASE együttese, de nem térhetnek pihenőre a játékosok, hiszen következik még két Magyar Kupa mérkőzés.

Gróf András

A dunaújvárosiak az őszt a dobogó harmadik helyén zárták. A listavezető Szekszárd előnye hat, míg a második helyen álló Komló előnye kettő pont. A tavasszal azonban mindkét gárda ellen hazai pályán játszik majd az újvárosi együttes. A bajnokság félidejét követően Dobos Barna szakmai igazgató értékelte az együttes teljesítményét.

- A célunk továbbra is az, hogy a tervszerű utánpótlás nevelés mellett egy jó első csapatot építsünk, és minél hamarabb felkerüljünk a másodosztályba. Ebben a csatában azonban vannak ellenfeleink. A mostani idényben például kimagaslóan szerepelt a Szekszárd, akik már évek óta építik a csapatukat. Ennek ellenére a tavasszal természetesen szeretnénk megelőzni őket.

- A szezon végén a bajnokságban és a Magyar Kupában is eredményesen szerepelt az együttes...

- Mentálisan egyre jobb állapotba került a társaság. Úgy látszik, mostanra kovácsolódtak igazi egységes csapattá a játékosok. Bízom benne, hogy ez a pozitív folyamat a jövőben csak erősödik.

- Az utóbbi mérkőzéseken fiatal labdarúgók is bemutatkozhattak a csapatban...

- Az utánpótlásunk erejét jelzi, hogy Hosszú Péter és Kvárik Dániel személyében két tehetséges fiatalnak is lehetőséget adhattunk az első csapat bajnoki mérkőzésén.

- Az idénynek azonban még nincs vége, hiszen következik a Siófok elleni két kupamérkőzés...

- Nem előny, hogy az első találkozót itthon játsszuk. Célunk, hogy a csapatok között jelenleg meglévő kétosztálynyi különbséget a pályán kompenzálni tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!