igen harcos és kemény futballal

2018.04.02. 21:02

A Mezőfalva jobban akarta a sikert

A Viszló Trans labdarúgó megye I. osztály mérkőzésein meglepetésekkel, helycserével és bőséges gólokkal köszöntött be az április.

Horváth László

A mezőfalvi Boros (pirosban) másodszor fejjel szerzett gólt Fotó: HL

A tizenhetedik fordulóban a Gárdony nyolcszor, a Mór és a Mezőfalva ötször zörgette partnere hálóját. Utóbbi kettő előre lépve helyet is cserélt a Polgárdival. A listavezető Ikarus-Maroshegynek nagy meglepetésre csak döntetlenre futotta a tabella tizenegyedik helyét elfoglaló Tordassal. A hét vége kiemelkedő mérkőzésén a Mezőfalva igen harcos és kemény futballal kerekedett felül a Polgárdin.

Mezőfalva–Polgárdi

5–3 (3–1)

Mezőfalva: Papp – Balázs, Szabó E., Hercsik, Móricz, Sági J., Kovács, Boros, Sági R., Mekota, Bozoki. Csere: Masinka, Szabó G., Németh, Antal. Góllövő: Mezőfalvától Boros 2, Balázs 2, Móricz. Polgárditól Tóth 2, Kosztolányi.

Az első tíz percben kiegyenlített támadásokat láthattunk. Negyedóra elteltével Boros elé pattant a vendégek védelméről lecsorgó labda, aki nem hibázott, és megszerezte a hazai csapat vezetését. A 17. percben a mezőfalvi Sági harcolt a jobb oldalon. Először szerelték, majd újra visszaszerezve a labdát tökéletes érzékkel adta be a vendégkapu elé, ahol Boros fejesével már kettőre nőtt a Mezőfalva előnye. A 24. percben Sági lőtt óriási kapufát a vendéglátóktól. A mezőfalvi helyzetekre és találatokra a 25. percben érkezett a Polgárditól a válasz. Jobb oldali szögletet követően a hazai védelem figyelmetlenségét kihasználva Tóth Péter szerzett labdát a hazai kapus előtt, és balra elhúzva célozta meg a mezőfalvi hálót. 2–1. A félidő végére azonban maradt még tűz a hazai csapatban. Jobb oldali szögletből Sági József beívelésére Móricz Csaba érkezett remek ütemben, és kapáslövésével 3–1-re módosította az eredményt.

A pihenőt követően továbbra is a harcosabb Mezőfalva diktálta az iramot. A 60. percben Sági kapufáról visszapattanó lövését Balázs a „balos mederkotróval” bekanalazta, 4–1. Rá két percre ismét Sági József adott remek labdát. A sarokzászlóról beívelt lövését először fejjel próbálta Balázs a vendég hálóba juttatni, de egy polgárdi védőn megpattanva ismét elé került a labda. Másodszorra azonban már nem hibázott. 5–1. Az előnytől kicsit kihagyott a mezőfalvi védelem, és a 67., valamint a 88. percben Kosztolányi és Tóth révén két, védelmi hibából eredő gólt kaptak a hazaiak.

A mezőfalvi Boros (pirosban) másodszor fejjel szerzett gólt Fotó: HL

A Mezőfalva ezen a mérkőzésen jobban akarta a győzelmet, és ezért mindent elkövetett. Helyenként kemény, de sportszerű meccsen megérdemelten írhatott három pontot. A győzelemmel és a jobb gól­aránnyal két helyet lépett előre Masinka László együttese, azaz helyet cserélt Polgárdival a középmezőny kilencedik pozíciójában. A találkozó után csak a hazai csapat edzője értékelt.

– Megint három elkerülhető gólt kaptunk. A koncentráción kellene javítani még, és akkor jelentősen növelhetnénk esélyeinket a többi csapattal szemben. Amit a pálya engedett, abból kihoztuk a maximumot. A játékkal és a csapattal is elégedett vagyok – mondta Masinka László.

A bajnokság további eredményei: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Enying 8–1, Martonvásár–Sárosd 1–2, Ercsi Kinizsi–Sárbogárd elmaradt, Bicske–Lajoskomárom 1–0, Ikarus-Maroshegy–Tordas 1–1, Mór–Baracs 5–0.

A tabella állása a 17. forduló után: 1. Ikarus-Maroshegy 44 pont, 2. Bicske 38 pont, 3. Mór 37 pont, 4. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 35 pont, 5. Martonvásár 31 pont, 6. Ercsi Kinizsi 30 pont, 7. Sárosd 26 pont, 8. Sárbogárd 19 pont, 9. Mezőfalva 15 pont, 10. Polgárdi 15, 11. Tordas 14, 12. Lajoskomárom 11, 13. Enying 6, 14. Baracs 5 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!