Foci

2011.10.24. 05:47

Mégsem épül újra a Puskás Stadion?

Hiába játszották már le a Puskás Ferenc Stadion átépítés előtti búcsúmérkőzését, úgy tűnik, mégsem épül újra az ország legnagyobb stadionja - írta a Világgazdaság hétfőn.

MTI

A lapnak Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos azt mondta: kormányzati szinten nincs döntés a Puskás Stadion építéséről.
   
Hozzátette, hogy bár a végső szó kimondása nem az ő hatásköre, a beruházás túl drága, ezért érdemes lehet két kisebb, modern stadionnal segíteni a magyar futballt; ez a ferencvárosi és a debreceni aréna lenne.
   
A kormánybiztos feladatkörébe tartozik minden olyan nagyberuházás, ami a főváros területén valósulhat meg, ám a tulajdonos az állam. Három ilyen projekt van: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 20 milliárdos beruházása, a Ferencváros új stadionjának megépítése 10-12 milliárdért és  Gödör-beruházás befejezése - írta a lap. 

A ferencvárosi stadion jelenleg magántulajdonban van, s az állam tárgyal arról, hogy visszavásárolhassa, Fürjes Balázs szerint "egy fillérrel sem többért, mint amennyibe került". A megállapodás után két évbe telhet, hogy a Ferencváros új stadiont kapjon állami pénzből - írta a Világgazdaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!