Foci

2011.12.14. 20:25

Marad a 16 csapatos NB I, egycsoportos lesz az NB II 2013-tól

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége úgy döntött, hogy megváltoztatja a hazai bajnokságok versenyrendszerét, de a módosítások csak a 2013/14-es szezonban lépnek életbe

MTI

Az mlsz.hu szerdai beszámolója szerint az elnökség keddi, éjszakába nyúló ülésén úgy határozott, hogy a 2013/14-es bajnokságban az NB I-ben változatlanul 16 csapat szerepel majd, s az utolsó két helyezett esik ki, a másodosztály azonban egycsoportossá válik, két feljutóval és három kiesővel. A második vonalba a három csoportra osztott NB III bajnokai jutnak fel.
   
"Az elnökség határozott álláspontja, hogy a versenyrendszer részbeni átalakítása annál előbb hozza meg a remélt eredményeket, minél előbb kerül bevezetésre" - olvasható a beszámolóban, amely kitér arra is, hogy a módosításokra csak az érintett csapatok egyhangú egyetértése mellett van lehetőség.
   
A testület meghallgatta és elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány és Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatójának beszámolóját. A nemzeti csapat vezetője azt mondta, a február 29-re, Győrbe tervezett Bulgária elleni barátságos találkozón kívül a tervek szerint a jövő év első felében Csehországgal is játszana a válogatott, s tárgyalnak egy lehetséges harmadik mérkőzésről is. Nyilasi Tibor a megújult OTP-MOL Bozsik-program eddigi eredményeiről számolt be, s bejelentette, hogy az utánpótlás-válogatottaknál Mészöly Géza lett a szövetségi edző, miután ifjabb Bene Ferencet a Lombard Pápa Termál FC vezetőedzőjének nevezték ki.
   
A szövetség honlapján olvasható beszámolóból az is kiderül, hogy az MLSZ-hez az idei szezonra vonatkozóan 1078 pályázat érkezett a társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra, s az összigény 30,6 milliárd forint, amelyből mintegy 20 milliárdnyit el is fogadtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!