Foci

2014.11.01. 17:23

Kétszer is hátrányba került, de nyert a Dunaújváros

Idei második hazai mérkőzésén is diadalmaskodott a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga NB I tizenharmadik fordulójában a PMFC-Matias gárdáját verték az újvárosiak.

Gróf András

Dunaújváros PASE –PMFC-Matias
3-2 (0-1)

Dunaújváros Stadion, 1500 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán, Horváth Z.).
Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám, Farkas, Sárközi, Csehi – Nikházi, Lázár, Böőr (Muscat a 87. p.), Petneházi (Godslove a 75. p.) – Orosz, Zsótér (Thiago a 64. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
PMFC-Matias: Polekszics – Nagy J., Balogh B., Romic, Mohl – Wittrédi (Frölich az 55. p.), Horváth A., Causic (Manjrekar a 75. p.), Szatmári – Márkvárt, Kővári (Pölöskei P. a 72. p.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád.

Az első lehetőség a pécsiek előtt adódott, de Causic fejese elkerülte a kaput. A folytatásban az újvárosiak játszottak veszélyesebben. Az első negyedóra végén Orosz előtt adódott gólszerzési lehetőség. A huszonkilencedik percben azonban a vendégek szerezték meg a vezetést. Mohl jobb oldali szögletét követő kavarodásban Balogh Béla egy méterről lőtt a kapuba (0-1). A szünetet követően jelentős mezőnyfölényt harcolt ki a dunaújvárosi együttes.

Az ötvenharmadik percben Zsótér hagyott ki hatalmas helyzetet, de két perccel később sikerült az egyenlítés. Egy jobb oldali beadást követően Petneházi tizennégy méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1). A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, de ennek ellenére a pécsiek jutottak ismét előnyhöz. A hatvannegyedik percben a hazai védelem megfeledkezett Márkvártról, aki jobbal tizennégy méterről laposan talált a hálóba (1-2). Az újvárosi labdarúgók azonban nem adták fel a küzdelmet, és végjátékban három perc alatt két gólt szerezve megfordították az eredményt. A hetvenkilencedik percben Csehi középre fejelt labdáját Böőr öt méterről helyezte a kapuba (2-2). A nyolcvankettedik percben Godslove első próbálkozása még lepattant a védőkről, de másodszorra már a tizenegyes pont magasságából a kapuba bombázott (3-2). Az összecsapás lefújását követően a közönség vastapssal jutalmazta a dunaújvárosi játékosok küzdőszellemét, illetve a megszerzett három bajnoki pontot.

Dobos Barna: – Bejött a taktika váltás. Diósgyőrben az első félidőben rúgtunk három gólt, most pedig a másodikban. Már az első játékrészben is voltak lehetőségeink, de azok kimaradtak. Örülök, hogy mentálisan erősek voltunk, megmutattuk, hogy vesztett állásból is tudunk mérkőzést nyerni.

Kulcsár Árpád: – A szerdai kupamérkőzés a játékosok lábában volt. A dunaújvárosiak nyomás alá helyeztek minket, és a második játékrész alapján megérdemelten nyertek. Igaz, egy csapatnak nem illik ilyen helyzetből veszíteni, de nekünk még sokat kell dolgozni azon, hogy visszataláljunk oda, ahol a Pécsnek a helye van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!