Foci

2015.07.21. 14:22

Jelentős változások után - Több ponton is alaposan átalakult a Medosz SE

Mezőfalva - Több ponton is alaposan átalakult a Mezősport Kft. és a Medosz SE a nyár folyamán: elnököt és edzőket váltottak. Pénzügyileg stabilizálódott a helyzet, de év végéig még sok a kérdőjel.

Horváth László

Egy viszont biztos: Masinka László a felnőttek edzője marad Mezőfalván. A döntések hátteréről Cseke Ottó a Medosz SE elnöke, a futballcsapatokkal kapcsolatban pedig Masinka László és az ifi csapat új edzője Váradi Tamás beszélt lapunknak.

- Tavasszal nehéz anyagi helyzetbe került a klub, mert a támogatások egy része az ígéret szintjén maradt - ismertette az alaphelyzetet Cseke Ottó klubelnök. - Ennek ellenére senki nem távozott fizetség nélkül. Pénzügyi vonalon a TAO támogatásból tudunk finanszírozni dolgokat, ami csak az év végén realizálódik. A szorult helyzetből a mezőfalvi kötődésű dunaújvárosi vállalkozó, üzletember Tarány Gábor segítette ki a klubot. A pénzügyi oldal mellett rendeztük a tulajdonosi viszonyokat is. A klubot működtető Mezősport Kft. éléről elfoglaltságai miatt távozott Simon Lajos. Az ügyvezetői feladatokat Deák Károly helyi vállalkozó vette át. Személycserékre a csapatoknál is sor került. Az új korosztályi szabályok miatt Südi László az U18 edzőjének megbízatása megszűnt. Az ifjúságiaknál Gulyás Ferenc nyugdíjba vonult, helyén egy fiatal, kezdő szakemberben Váradi Tamásban látjuk az eredményes folytatást - vázolta a helyzetet Cseke Ottó.

Cseke Ottó (zöld felsőben) és Masinka László a jövőt tervezik a Medosz SE öltözőjében. Fotó: a szerző

- Pénz nélkül nagyon nehéz erősíteni folytatta a beszélgetést Masinka László a felnőtt csapat edzője. A helyzet ellenére sikerült három főt igazolnunk. Szabó Csaba a DPASE II-ből, Huszár Dávid Cecéről, Sümegi Ádám Nagylókról került a csapathoz. Személyükkel középpályán és a támadó sorban várjuk a javulást. A régiek közül senki nem jelentett be távozást. Jelenleg 18 mezőnyjátékosból és két kapusból áll a keret, amellyel a középmezőnyt célozzuk meg. Pontosabban látjuk majd a helyzetünket az első három forduló után - mondta a Medosz SE edzője.

- Meglepetésként ért a felkérés az ifjúsági csapat élére, de feljebb akartam lépni az alsóbb korosztályú utánpótlás szintjéről - tudtuk meg a frissen kinevezett edzőtől, Váradi Tamástól. - Nem értettem a váltás okait, de nem is akarok ezzel foglalkozni. Inkább a feladatra koncentrálok, amiben segítségre számíthatok a felnőtt edzőtől. Erőnléti útmutatásokra pedig a dunaújvárosi jégkorongozókkal dolgozó Palkó Dorkára számíthatok. Cél a tabella első fele, amihez szükség van a saját filozófiám, a passzos támadó játék átvitelére. Bízom a sikeres debütálásban fejezte ki reményét a fiatal tréner.

Váradi Tamás, az új edző a passzolós, támadó futballt favorizálja

A mezőfalvi futball közel százéves története alatt már sok mindent megért. Fejlődés vagy visszafejlődés lesz-e a mostani változások eredménye? Az ősz végén kaphatunk rá választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!