Foci

2015.07.27. 15:27

Javulnak a körülmények: sportcentrumot szeretnének a Kádár-völgyben

Dunaújváros - A Markó Lajos városi kispályás labdarúgó-bajnokság 2015/2016. évi szezonjának megkezdése előtt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség előljárói egyeztettek a Lorántffy Szakközépiskola vezetőjével.

Gallai Péter

Az intézmény új igazgatója, Pocsainé Varga Veronika július 22-én már második alkalommal járta be a területet Kalácska Andrással a DLSZ elnökével, Petrás Gábor főtitkárral, valamint Tóth Imre versenybizottsági taggal.

A találkozó célja az volt, hogy a következő idényben megoldást találjanak azokra a régóta fennálló problémákra, melyek nehezítik a mérkőzések lebonyolítását az iskola műfüves sportpályáján. Emellett szóba kerültek a bajnokság szervezését érintő új feladatok is. A sportvezetők azt kérték az intézmény vezetőjétől, hogy öltözési lehetőséget, valamint mellékhelyiséget biztosítsanak az amatőr sportolóknak, a mérkőzések ideje alatt. Tájékoztatták az iskola igazgatóját arról a Magyar Labdarúgó Szövetséggel kötött friss megállapodásról is, mely szerint a mérkőzések lebonyolításával kapcsolatos információkat on-line kell felvinni egy központi adatbankba, melyhez elengedhetetlenül szükséges lenne számítógépes internet kapcsolatra. Amennyiben sikerül ezt a problémát megoldani, akkor a találkozók befejezését követően a jegyzőkönyvek azonnal elérhetőek lesznek a világhálón.

Az igazgató asszony szerint megoldható kérésekkel fordultak hozzá a DLSZ vezetői, így jó esély van arra, hogy a következő bajnoki idényben jobb körülmények között rendezhetik majd mérkőzéseket, fogadják a résztvevőket.

Hosszabb távú elképzeléseket is átbeszéltek a felek. Szóba került többek között a labdarúgópálya szomszédságában található teniszpályák gyér látogatottsága, mely indokolná, hogy új távlatokba gondolkozzanak a területtel kapcsolatban. Előzetes tervek már vannak a terület hasznosítására, amelyek talán még soha nem voltak ilyen közel a megvalósításhoz. Elképzelhető, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség is közreműködik abban, hogy egy régóta áhított sportcentrum alakuljon ki a Kádár-völgyben, ami méltó helyszínt biztosítani a városi kispályás bajnokságban szereplő együttesek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!