Foci

2014.08.14. 16:00

Albérletben játszik az újonc DPASE

Dunaújváros - Szombaton Székesfehérváron albérletben lép pályára a Dunaújváros PASE első osztályú labdarúgócsapata. Az OTP Bank Liga NB I negyedik fordulójában a Lombard Pápa FC elleni összecsapás 18.30 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes két idegenbeli vereséggel kezdte a szezont. A harmadik fordulóból pedig elhalasztották a Ferencváros elleni vendégjátékukat. A negyedik fordulónak tehát szerzett pont nélkül vágnak neki az újvárosiak, de bíznak benne, hogy a Pápa ellen megtörik ez a sorozat. Dobos Barna szakmai igazgató a hét közepén még a legütőképesebb kezdő tizenegyen törte a fejét.

- A nyári átigazolási időszakban megerősödött a keretünk, de véleményem szerint még így is bravúrra van szükség az első osztályú tagságunk meghosszabbításához. Idő kell hozzá, hogy összeálljon a csapatjátékunk. Meg kell találnunk az új játékosok helyét az együttesben, ahol a legjobb teljesítményre képesek. Nagy hátrányt jelent számunkra, hogy újoncként egyelőre nem tudunk hazai környezetben játszani. A Pápa ellen semleges pályán kell bizonyítanunk. Bízom benne, hogy az új játékosok hamar elsajátítják a csapatjátékunk elemeit, és megkezdhetjük a felzárkózást.

A legfontosabb feladat az új játékosok helyének megtalálása

A pápai együttes az első bajnoki fordulóban 3-0-ás vereséget szenvedett a hazai pályán emberhátrányban játszó Videoton FC-től, de utána kétszer is győztesen hagyta el a játékteret. A második körben nagy meglepetésre otthon 1-0-ra legyőzték a Ferencvárost, majd szintén hazai környezetben 3-2-re a Kecskemétet. Bár az utóbbi találkozó után a Lombard vezetőedzője, Mátyus János elismerte, hogy a szerencse is kellett a három pont megszerzéséhez. Ezzel a teljesítménnyel jelenleg hat ponttal az ötödik helyen állnak a bajnoki tabellán. Talán külön figyelmet érdemel majd a szombati meccsen a pápaiak nyáron igazolt játékosa, Sasa Popin, aki mindkét győztes mérkőzésükön feliratkozott a góllövők közé. A hétközi Magyar Kupa meccs azonban nem igazán sikerült a pápaiaknak, hiszen az első körben ők is elbúcsúztak a sorozattól. A másodosztályba frissen felkerült Soroksár gárdája hazai pályán 2-0-ra győzött szerdán ellenük.

A Pápa elleni találkozót Fábián Mihály vezeti, segítői dr. Varga Zsolt és Georgiou Theodoros lesznek.

A negyedik forduló ma este a Puskás Akadémia FC MVM-Paks mérkőzéssel kezdődik. Szombaton a székesfehérvári találkozón kívül a következő három találkozót rendezik: Nyíregyháza FC - Videoton FC, MTK - Budapest Honvéd, Újpest FC - DVSC-Teva. A vasárnapi program: Győri ETO FC - Ferencvárosi TC, Szombathelyi Haladás - PMFC-Matias, DVTK - Kecskeméti TE.

A Lombard Pápa FC elleni mérkőzés megtekintése ingyenes. A belépéshez azonban mindenkinek jeggyel kell rendelkeznie. A Sóstói Stadion négy pénztára 17.30 órakor nyit, ahol át lehet venni a belépőket. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a személyi igazolványát vigye magával, mert anélkül nem engedik be a stadionba.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!