Foci

2010.07.03. 12:53

Hollandia a vb-aranyról álmodik

Hága - Egész Hollandia ünnepel a brazilok legyőzése után, a pénteki negyeddöntős sikert követően még magasabbra csapott a futball-láz, és az ottani sajtó már arról cikkez, hogy a narancsos válogatott immár akár meg is nyerheti a dél-afrikai világbajnokságot.

MTI

A németalföldi médiát átható eufória jellemzőjeként több oldalas lelkesült beszámolót közöl az ötszörös világbajnok dél-amerikaiak elbúcsúztatásáról az Algemeen Dagblad című napilap, Bert van Marwijk szövetségi kapitány legénységének 2-1-es diadala után arra a következtetésre jutván, hogy az "oranje most már okkal hihet a világbajnoki cím megszerezhetőségében, mert megvan hozzá a képessége". Idézi Van Marwijk szavait is, melyek szerint "az első naptól kezdve megmutattuk, hogy hihetünk magunkban, mert amit elterveztünk, képesek is vagyunk megcsinálni".
A De Volkskrant szerint "karakteres játékkal verték meg Brazíliát", s ez a napilap is a vb-győzelemről ábrándozik. A kapitányi nyilatkozatból azt emeli ki, hogy "minden egyben van nálunk: a következetesség, a nyugalom, a taktika, a szimpátia, a tökéletesség, az együttmunkálkodás és a kritika".
Az újságok általában is méltatják csapatuk teljesítményét, szinte kivétel nélkül kiemelve azt a tényt, hogy Hollandia 1974 óta egészen péntekig nem tudta legyőzni Brazíliát. A De Telegraaf egyenesen "csodát" emleget,  s úgy fogalmaz, hogy Hollandia "leküzdötte a brazil-szindrómát", a válogatott játékának minősítésére pedig a "pompás, robbanékony és agresszív" jelzőhármast alkalmazza.
A négy közé jutás természetesen országos örömhullámot váltott ki, a brazilverést követően a beszámolók szerint tömegek,  narancsszínű zászlókkal felszerelkezett és ugyanilyen árnyalatú ruhát viselő mámoros szurkolók tömege lepte el a holland városok utcáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!