Foci

2015.07.10. 12:59

Alaposan megerősítette a keretét az újvárosi futsalcsapat

Dunaújváros - A nyári holtszezonban keményen dolgozik a Dunaferr DF Renalpin FC futsal csapatának menedzsmentje, hogy biztosítsa a következő bajnoki év anyagi feltételeit, illetve megerősítse a játékoskeretet.

Gróf András

A tavalyi keretből a pirosmezes Nagy Attila játékára továbbra is számít az új  szakmai vezetés

A dunaújvárosi klub operatív vezetője, Zemankó Zoltán operatív vezetője adott tájékoztatást az eddigi elvégzett munkáról.

- Az előttünk álló szezonban a kitűzött céljaink eléréséhez a csapatunk játékosállományának megerősítése és az új vezetőedző személye mellett nagy jelentőségű az előző szezon támogatói körének megőrzése, hiszen a munkánkat az ő segítségükkel tudjuk biztonsággal elvégezni. További szerepvállalásuk nagy megtiszteltetés a számunkra, amit egy jó teljesítménnyel akarunk kifejezésre juttatni. Mellettük egy, két újabb kisebb , de rendkívül fontos támogató csatlakozására is számítunk. A velük való tárgyalások jelenleg még folynak. Mint ismeretes vezetőedzőnek Fehér Zsoltot kértük fel, aki egyben a válogatott pályaedzője is. Az utánpótlás csapatot pedig Facskó József irányítja. Nagy büszkeségünkre a nyári átigazolási időszakban a következő játékosokkal kötöttünk szerződést: Hosszú Ádám (Aramis), Horváth Szabolcs (Aramis), Horváth Norbert (Aramis), Bognár Bálint (Rába ETO), Hajnal Róbert (Piliscsaba), Klacsák Bence (Aramis) és Reveland Zoltán (FC Veszprém). A bizakodásra okot adó új igazolások mellett a csapat gerincét alkotó, jó teljesítményt nyújtó korábbi játékosaink maradnak velünk: Fekete Róbert, Schrancz Balázs, Aradi Csaba, Nagy Attila Zsolt, Rigó László, Ivacs Gábor, Huber Balázs, Nagy Roland. Hozzájuk az utánpótlásból Dorogi Viktor és Gábor Áron is csatlakozik. Az utánpótlás július 13-án a felnőtt csapat július 17-én kezdi felkészülést az idényre. Mindkét csapat helyben, edzőtábor nélkül végzi a munkáját. A felnőttek a korábbitól eltérően jóval nagyobb feladat előtt állnak, hiszen Fehér Zsolt heti öt edzéssel, és edzőmérkőzésekkel igyekszik jó formába hozni őket. Az NB I-es bajnokság sorsolása augusztus első felében várható, az első fordulót augusztus 31-én rendezik. A felnőtt csapat a Dunaújváros Sportcsarnokban hétfőnként 19 órától, az utánpótlás pedig a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokában hétvégenként fogadja majd az ellenfeleit.

Az új igazolások közül az egyik legrangosabb Reveland Zoltán, aki az előző szezonban a veszprémiket erősítette, és a válogatottban is szerepel. Az 1980-as születésű hálóőrre kapusedzőként is számítanak. Jó híre ismeretes lehet a szurkolók előtt is, hiszen a szakvezetők már a legjobb hazai kapusnak is megválasztották.

- Tizenhárom éve csöppentem a futsal világába. Nem is gondoltam, hogy ilyen hosszú időt fogok benne eldönteni. Mára már az életem meghatározó részét képezi, és ameddig bírom nem is tudom nélküle elképzelni. A futsal olyan rohamosan fejlődik, hogy napjainkra már a kapus poszt is szinte az ötödik mezőnyjátékosi szereppé alakult át. Nagyon sokat számít, ha a hálóőr lábbal is jól bánik a labdával, mert ezzel a támadásokat nagyban lehet segíteni. Én is szeretnék a mai kor kihívásainak jól megfelelni. Ez azonban csapajáték. Fontos, hogy bízzunk a társainkban, mi kapusok a mezőnyjátékosokban és ők bennünk. Amikor ez megszületik, attól kezdve jól működhet ez a játékrend, bátran kreatívan tehetjük a dolgunkat. Szerencsére jó versenyzőtípus vagyok, az idegeimmel nincsenek gondok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!