Foci

2014.09.02. 16:10

Futsal: győztes találat a lefújás előtt

Dunaújváros - A futsal NB I második fordulójában hétfőn este győzelemmel mutatkozott be a hazai közönségnek az újonc DF Renalpin együttese.

Gróf András

DF Renalpin FC –Vasas Futsal 4-3 (2-1)

Dunaújváros Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Futó Tamás (Moldván, Tihanyi).

DF Renalpin FC: Rigó – Szabó G., Aradi, Ivacs, Huber. Csere: Juhász (kapus), Fekete, Czár, Schrancz B., Szente, Nagy R., Szauter. Vezetőedző: Baranyai Pál.

Sérülés, illetve eltiltás matt többen is hiányoztak a dunaújvárosi együttesből. A találkozó első perceiben inkább a vendégek akarata érvényesült, és már a nyolcadik percben Sivák Péter góljával vezetést is szereztek (0-1). Ezt követően kiegyenlített játékot láthattak a nézők, amelyben több gólszerzési lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de ezek rendre kimaradtak. A félidő hajrájában azonban Schrancz Balázs másodperceken belül duplázott, így hazai vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok (2-1).

Az első félidőben felemás produkciót nyújtottak az újvárosiak. Az elején nehezen lendültek játékba. Lassan és körülményesen építették fel a támadásokat. A bekapott gól után azonban magasabb fokozatra kapcsoltak. Ekkor már látvános támadásokat vezettek, aminek eredményeként sikerült a szünet előtt fordítaniuk. A fordulást követően azonban az egygólos előny hamar eltűnt. Alig telt el három perc a második félidőből, amikor Szeghy Szabolcs kiegyenlített (2-2). Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, hiszen egy perccel később Schrancz Balázs megszerezte harmadik találatát is (3-2). Továbbra is hullámzó volt a játék, amelyben a fővárosiak játékos-edzője, Sivák Péter egy váratlan lövéssel újra egyenlített (3-3). Az összecsapás utolsó tíz perce izgalmasan alakult. Mindkét gárda előtt több lehetőség is adódott. Felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Két perccel a vége előtt a vendégek játékosa, Veres Gergely egy sportszerűtlen megmozdulását követően piros lapot kapott. Egy perccel később megszületett a három bajnoki pontot érő találat. Az újvárosiak Szente Tamás góljával csikarták ki a győzelmet (4-3). Rendkívül értékes három pontot szerzett a dunaújvárosi alakulat. Igen fontos volt a bravúros győzelem kivívása, hiszen így sikerélménnyel a hátuk mögött utazhatnak a következő fordulóban az MVFC Berettyóújfalu elleni bajnoki találkozóra. A berettyóújfalui összecsapást szeptember 8-án, hétfőn 19 órakor rendezik.

A futsal első osztály második fordulójának további eredményei a következők: Aramis SE – Rubeola FC Csömör 9-3, FC Veszprém – Pioneers VFC 5-1, Újszegedi TC – Rába ETO 1-8, MVFC Berettyóújfalu – Swietelsky-Haladás VSE 6-4. Az NB I harmadik fordulójának programjában a dunaújvárosiak mérkőzésén kívül a következő összecsapások szerepelnek még: Rubeola FC Csömör – FC Veszprém, Vasas Futsal – Aramis SE, Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE, Pioneers VFC – Újszegedi TC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!