Foci

2012.06.16. 21:13

EURO-2012 - Cseh és görög továbbjutás

Varsó/Wroclaw - A cseh és a görög válogatott jutott a negyeddöntőbe az A csoportból a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel előbbi a társházigazda lengyeleket, utóbbi az orosz együttest győzte le 1-0-ra a szombati zárófordulóban.

MTI

A 2004-ben Európa-bajnok görög együttes nyolc évvel ezelőtti bravúrsorozatát és játékát idézve győzött, ugyanis jobbára csúszva-mászva, hősiesen védekezett, miután közvetlenül a szünet előtt egy védelmi hibát kihasználva Karagunisz megszerezte a vezetést.


   
A társrendező lengyelek csehek elleni futballján csak rövid ideig látszott a továbbjutási szándék, s a gyenge támadójáték a második félidő közepén megbosszulta magát, akkor ugyanis Jiracek egy ellentámadás végén eldöntötte a mérkőzést, s ez a gól egyúttal az oroszok kiesését is jelentette.
   
Az első helyen a hatpontos csehek jutottak tovább, s így a B csoport második helyezettjével találkoznak majd, míg a négy ponttal második görögök a B jelű kvartett győztesével csapnak össze a négy közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!