Foci

2013.04.19. 19:58

Elhunyt Fejes László

Nyolcvankilenc éves korában, április 15-én elhunyt Fejes László, aki évtizedekig a dunaújvárosi labdarúgás meghatározó alakja volt.

Dunaújvárosi Hírlap

Fejes László (1924-2013)

Nyolcvankilenc éves korában, április 15-én  elhunyt Fejes László, aki évtizedekig a dunaújvárosi labdarúgás meghatározó alakja volt. A szombathelyi születésű játékos  Újpestről érkezett az újonnan alakított, és az NB II Közép csoportjában induló  Sztálin Vasmű Építők csapatához. A bemutatkozó mérkőzésén három gólt szerzett a VM Egyetértés ellen.

1952-1959 között a magyar bajnokság első és másodosztályában dunaújvárosi színekben összesen százhetven találkozón lépett  pályára. Ezeken a mérkőzéseken százegy gólt szerzett, amellyel jelenleg is a második helyen áll az újvárosi klub  örök góllövőlistáján. Az 1970-71-es szezonban tizenkilenc találkozón az NB I-ben szereplő gárda vezetőedzője volt. Ezután sem szakadt el kedvenc sportágától, hiszen hosszú ideig az utánpótlás-nevelésben tevékenykedett. A Dunaferr Sportegyesület  elnösége munkája elismeréseként a klub örökös bajnoka címét adományozta részére. Egyéniségére jellemző,  hogy kérésére a hamvasztás után szűk családi körben helyezik örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!