Foci

2014.03.09. 14:02

Egy pont Zalából

Dunaújváros – A Ness Hungary NB II tizennyolcadik fordulójában szombaton hosszabbításban mentett egyenlített a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

ZTE FC – Dunaújváros PASE
2–2 (0-1)

ZTE Aréna, 2000 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Márton, Kiss B.).ZTE FC: Vlaszák – Preklet, Bogunovics, KovácsG., Nagy Z. – Holdampf, Sluka, Grbic – Tongue (Babati a 46.p.), Vittman (Simonfalvi az 55.p.), Frizori (Hajdú N. a 78.p.). Vezetőedző: Lendvai Miklós.
Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Burucz, Farkas, Csehi – Sárközi, Petneházi – Thiago (Jakab a 66. p.), Böőr (Galambos a 75. p.), Godslove (Perovic a 75. p.) – Urbin. Szakmai igazgató: Dobos Barna. 

A tizenkettedik percben egy mélységi beindulásból alakult ki az első dunaújvárosi lehetőség, de Preklet mentett. A huszonötödik percben egy szabadrúgást követően a hazai védők lemaradtak Buruczról, aki a hálóba fejelt (0-1). Az első félóra végén egy vendégtámadás során Kovács Gergő szögletre akart menteni, de a labda a kapu felé tartott, ám Vlaszak bravúrral hárított. A szünet után három perccel egy remek indítást követően Vittman lépett ki a védők közül, és a kifutó Milinte mellett a hálóba lőtt (1-1). Két perccel később egy szöglet után Grbic közeli lövését Milinte védte, de a jókor érkező Vittman duplázása már gólt ért (2-1).



A hatvanadik percben Babati lépett ki, de a lövés pillanatában sikerült szögletre szerelni. Negyedórával a vége előtt átvették az irányítást a dunaújvárosiak. A hetvenhetedik percben Galambos passzolt a tizenhatoson belülre Urbinhoz, aki kapura fordult, és tizennégy méterről lőtt, Vlaszák azonban védeni tudott. Öt perc múlva Petneházi szabadrúgása megpattant egy védőn, de a labda végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A találkozó kilencvenkettedik percében egyenlítettek a vendégek. Perovic indította Urbint, aki átvette a labdát, majd tizenkét méterről a hálóba lőtt (2-2).

Lendvai Miklós: – Sokat tettünk a sikerért, de a lefújás pillanatában bebizonyosodott, hogy nem eleget. Az első félidőben tudásunk alatt játszottunk. A szünet után jobban futballoztunk, előnyt is szereztünk, de az utolsó pillanatban mégis kicsúszott a kezünkből két pont. 

Dobos Barna: – Az első félidőben jól játszottunk, de csak egy gólt szereztünk. A fordulást követően a védekezésben voltak problémáink, amit a meg is büntetett a Zalaegerszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!