Foci

2015.04.29. 14:08

Egy esetleges vereség után csak matematikai esély maradna

Dunaújváros - Két hazai vereséget követően idegenben lép majd pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak az NB I 26. fordulójában szombaton 18.30 órakor a Szombathelyi Haladás ellen játszanak.

Gróf András

A klub szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján először Artner Tamás vezetőedző beszélt az esélyekről.

Artner Tamás vezetőedző és Boőr Zoltán megpróbál nyugodtságot sugározni a játékosok felé. Fotó: Ady Géza

– Az elmúlt héten az UTE ellen a második percben szabálytalan körülmények között bekapott gól rányomta bélyegét a játékunkra. Ráadásul egy pontrúgás követő hiba után hamar jött a második gól. Az első félóra után kezdtünk éledezni, de csak a szünetben sikerült igazán rendezni a sorokat. Ekkor úgy éreztem, a döntetlen még meglehet. Jakab beállításával felpörgött a játékunk, de a játékvezetői síp egy tizenhatoson belüli kezezést követően néma maradt. A szépítő találatunk után azonban ismét egyéni hibát követően kaptunk gólt. Az irányításom alatt négy meccsből négy pontot szereztünk, de többet érdemeltünk volna. Az utóbbi két találkozón a bírók öt döntő esetben tévedtek a kárunkra, amit egy kiesés ellen küzdő csapat nem tud elviselni. Úgy látszik, a bajnokság elejének eredménytelensége miatt beskatulyázták a csapatot. Ennek következtében Szombathelyen ki-ki meccset játszunk majd. Sok nézőre számítok, ami pozitívan, és negatívan is hathat a hazaiakra. A Radó, Martinez, Halmosi hármast kell kikapcsolnunk, hogy nyerjünk. Nem vagyunk rosszabb csapat, mint a Haladás, sőt a jelenlegi forma alapján talán jobb állapotban vagyunk.

Böőr Zoltán csapatkapitány várja az újabb lehetőséget.

– Az újpest elleni mérkőzésre jól felkészültünk, de a taktikánk borult a második percben. A szünet utáni játékunkkal akár fordíthattunk volna. A negatív bírói ítéleteket rosszul éljük meg, de mi csak a saját hibáinkon tudunk javítani. Felkészülten utazunk a Haladás elleni találkozóra, hiszen az elmúlt időszakban pozitív tapasztalataink vannak a sorsdöntő mérkőzésekkel kapcsolatban. Bízunk a három pont megszerzésében, mert egy hajóban evezünk játékosok, edzők és vezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!