Foci

2011.09.03. 11:05

Egervári büszke a csapatára, Hamren szerint a magyarok megérdemelték a sikert

Míg korábban rendre alulmaradt nemzeti együttesünk a sorsdöntő szituációkban, rövid időn belül a második, rendkívül fontos győzelmét aratta a végjátékban. Néhány hónappal ezelőtt, a Helsinkiben rendezett selejtezőt Dzsudzsák góljával nyerték 2-1-re Egervári Sándor tanítványai, pénteken este, a svédek ellen Rudolf talált be a lefújás előtti pillanatokban, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt. A magyarok szövetségi kapitányát tapsvihar fogadta, amikor belépett a sajtótájékoztató helyszínére.

Horog László

Hamren másra számított: a svédek szövetségi kapitánya szerint az első hely elúszott

Az utolsó hat válogatott mérkőzést kivétel nélkül elvesztette a magyar futballválogatott a svédek ellen, utoljára 1995. áprilisában, Budapesten sikerült a győzelem az északiak ellen. Több mint másfél évtized után tört meg a jég, a péntek esti Eb-selejtezőn Rudolf Gergely a lefújás előtti pillanatokban szerzett találatával 2-1-re győztek a mieink. Az ellenfél szövetségi kapitánya, Erik Hamren jóval többet várt csapatától.

- Az első félidőben kimondottan rosszul futballoztunk, főleg az első huszonöt perc volt gyenge, aztán feljavultunk. A hazaiak vezető gólja után, a második játékrész elején azonnal átvettük az irányítást, a hatvanadik percben egyenlítettünk, a folytatásban pedig egyértelműen mi irányítottunk, úgy gondoltam, a győztes gólt is megszerezzük. Arra nem számítottam, hogy végül vesztesen hagyjuk el a játékteret. Összességében nem voltunk elég agresszívek, túl sok hibát követtünk el, csapatként nem működtünk elég jól. A második félidőben mutatott jó játékunk kevés volt a sikerhez – közölte az északiak szakvezetője.

Hozzátette, a magyarok megérdemelték a sikert, ugyanis túl azon, hogy nagyszerű csapatot alkotnak, az utolsó pillanatig küzdöttek, remek kontra végén született Rudolf győztes találata. A svéd tréner szerint a mieink nem lepték meg semmivel, azt kapta, amire számított, számára a saját együttese okozott meglepetést. Negatívat. Hamren szerint a csoport első helyétől ezzel elbúcsúzhatnak, a hollandokat már nem foghatják be, s vélhetően a szintén egyenes ági kvalifikációt jelentő, legjobb csoportmásodik pozícióról is lemondhatnak.

- A vereség soha nem öröm, ráadásul az eredménnyel saját magunknak tettük nehézzé a helyzetünket, hiába küzdöttünk, kikaptunk. Nagyon csalódott vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!