kiegyenlítettebb játék

2018.04.08. 21:09

Dpase győzelem a Rákosmente ellen

Az NB III Közép csoportjának huszonkettedik fordulójában nyert a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az alaposan átszervezett újvárosi gárda szombaton idegenben szerezte meg az igen fontos három bajnoki pontot.

Gróf András

Csehi Tamás (9) beadásából Karacs Roland lőtt gólt Fotó: Archív/ZsE

Rákosmente KSK – Dunaújváros PASE 0–2 (0–1)

Rojik Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kovács Gergely (Nagy V., Kovács B.)

Rákosmente KSK: Ordasi – Simita, Nyúl, Forgács (Kerék, 66. p.), Maka, Dóczi, Bujbáczi (Ott, 57. p.), Kovács K., Vattai, Czerman, Pendl. Vezetőedző: Helm András.

Dunaújváros PASE: Bősz – Zvara D., Farkas V. (Kovács G., 50. p.), Karacs (Tóth T., 73. p.), Csehi T., Dobos Á., Dorogi R., Szepessy R. (Ferencz B., 80. p.), Király B., Tóth Á., Pál D. Vezetőedző: Dobos Barna.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de az első félidő közepétől már kiegyenlítettebb lett a játék. A játékrész utolsó percében azonban egy szép akciót követően az újvárosiak szerezték meg a vezetést. Csehi Tamás beadását a jó ütemben érkező Karacs Roland lőtte a hálóba (0–1).

Csehi Tamás (9) beadásából Karacs Roland lőtt gólt Fotó: Archív/ZsE

A fordulást követően hamar kétgólosra nőtt a DPASE előnye. Az ötvennegyedik percben Dobos Áron tizennyolc méterről leadott lövése az egyik hazai védőn megpattanva jutott a hálóba (0–2). Az előny birtokában kissé könnyelmű lett az újvárosiak védőmunkája, így a hajrában többször is Bősz Leventének kellett bizonyítania felkészültségét.

Dobos Barna: – A rossz minőségű pályán igen nehéz volt folyamatos játékot kialakítani, de tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Az összeállításban történt változtatások meghozták a várt eredményt. Kétgólos vezetésnél azonban elhitték a játékosaim, hogy eldőlt a mérkőzés, így a védekezésünk már nem volt stabil. Ennek ellenére nagyon örülünk a győzelemnek, amely ránk is fért. Remélem, ez a siker olyan pozitív energiákkal tölti fel a csapatot, ami újabb győzelmekhez segít.

A forduló további eredményei: Szekszárdi UFC–SZEOL FC 2–1, Iváncsa KSE–FC Dabas 1–0, Kozármisleny FC–Mórahalom VSE 1–0, Duna Aszfalt TVSE–Makó FC 1–0, Vecsési FC–Pécsi MFC 1–0, Hódmezővásárhelyi FC–Paksi FC II 3–0, Szentlőrinc SE–Budapest Honvéd-MFA II 2–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!