Foci

2016.02.11. 16:19

Dunaújváros PASE: csak papíron lesznek amatőrök

Dunaújváros - A jövő szombati NB II-es bajnoki rajtra készülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott.

Gróf András

A csapat körül kialakult helyzetet Sallói István sportigazgató foglalta össze.

- A dunaújvárosi labdarúgás felépítésével kapcsolatban szeretnék néhány dolgot tisztázni. A Dunaújváros PASE kötelékébe tartoznak az utánpótlás bajnokságokban szereplő csapatokat. A költségvetése minimális szponzori támogatásból, és a TAO-s pénzekből tevődik össze, ami nyárig biztosítja a működést. A DPASE Kft. üzemelteti a felnőtt csapatot, illetve ide tartoznak a futballiskola játékosai. A gazdasági társaság stabilitásának érdekében kellett a megszorító intézkedéseket megtennünk. Elsődleges célunk az volt, hogy ne nőjön az adósságállomány. Ezért minden játékossal és alkalmazottal felbontottuk a szerződést. A tavasszal a vezetők társadalmi munkában, míg a játékosok amatőr szerződéssel szerepelnek. A szakmai munkát Dobos Barna irányítja, akinek Jávorka András segít. Bízunk benne, hogy a következő hónapokban sikerül rendezni a tartozásainkat a szállítókkal és a magánszemélyekkel, akikkel az elmúlt időszakban megegyeztünk. Fő bevételi forrásunk az MLSZ által a fiatalok szerepeltetése miatt kapott összeg, ami mérkőzéseként maximum öt millió forint lehet. A mostani intézkedéseink azt a célt szolgálták, hogy ne jussunk a nyáron licencproblémák miatt kizárt csapatok sorsára. A többször emlegetett stadion rekonstrukciós program viszont nem a mi hatáskörünkbe tartozik.

Sallói István (b) és Dobos Barna egy hajóban eveznek

A szakmáról Dobos Barna nyilatkozott.

- A gazdasági stabilizáció mellett teljesen új csapatot kell építenünk. Minden ellenfelünk dolgát szeretnénk megnehezíteni. Ezen a héten kialakul a végleges keretünk. Az amatőr szerződéssel rendelkező játékosok számára február 20-án zárul az átigazolási időszak, így még egy, két erősítés elképzelhető.

A játékosok véleményét a kölcsönből visszatérő támadó, Tóth Tibor foglalta össze.

- Nagy kihívás ez számunkra, de függetleníteni kell magunkat a gazdasági nehézségektől. Bízom benne, hogy a klub kilábal ebből a helyzetből. Nem mi leszünk a tavaszi mérkőzések esélyesei, de megfelelő motivációval lépünk majd pályára. Jó lehetőség ez a számunkra, hogy megmutassuk magunkat az NB II-ben. Egy biztos, csak papíron leszünk amatőrök.

A bajnoki főpróbán szombaton 12 órakor a a Dunaújváros Stadionban az MTK ellen játszik a DPASE, mivel a fővárosiak Paks elleni NB I-es mérkőzése elmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!