12°
17°
11°

Dunaújváros PASE: csak papíron lesznek amatőrök

Dunaújváros - A jövő szombati NB II-es bajnoki rajtra készülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott.

A csapat körül kialakult helyzetet Sallói István sportigazgató foglalta össze.

– A dunaújvárosi labdarúgás felépítésével kapcsolatban szeretnék néhány dolgot tisztázni. A Dunaújváros PASE kötelékébe tartoznak az utánpótlás bajnokságokban szereplő csapatokat. A költségvetése minimális szponzori támogatásból, és a TAO-s pénzekből tevődik össze, ami nyárig biztosítja a működést. A DPASE Kft. üzemelteti a felnőtt csapatot, illetve ide tartoznak a futballiskola játékosai. A gazdasági társaság stabilitásának érdekében kellett a megszorító intézkedéseket megtennünk. Elsődleges célunk az volt, hogy ne nőjön az adósságállomány. Ezért minden játékossal és alkalmazottal felbontottuk a szerződést. A tavasszal a vezetők társadalmi munkában, míg a játékosok amatőr szerződéssel szerepelnek. A szakmai munkát Dobos Barna irányítja, akinek Jávorka András segít. Bízunk benne, hogy a következő hónapokban sikerül rendezni a tartozásainkat a szállítókkal és a magánszemélyekkel, akikkel az elmúlt időszakban megegyeztünk. Fő bevételi forrásunk az MLSZ által a fiatalok szerepeltetése miatt kapott összeg, ami mérkőzéseként maximum öt millió forint lehet. A mostani intézkedéseink azt a célt szolgálták, hogy ne jussunk a nyáron licencproblémák miatt kizárt csapatok sorsára. A többször emlegetett stadion rekonstrukciós program viszont nem a mi hatáskörünkbe tartozik.

Sallói István (b) és Dobos Barna egy hajóban eveznek

A szakmáról Dobos Barna nyilatkozott.

– A gazdasági stabilizáció mellett teljesen új csapatot kell építenünk. Minden ellenfelünk dolgát szeretnénk megnehezíteni. Ezen a héten kialakul a végleges keretünk. Az amatőr szerződéssel rendelkező játékosok számára február 20-án zárul az átigazolási időszak, így még egy, két erősítés elképzelhető.

A játékosok véleményét a kölcsönből visszatérő támadó, Tóth Tibor foglalta össze.

– Nagy kihívás ez számunkra, de függetleníteni kell magunkat a gazdasági nehézségektől. Bízom benne, hogy a klub kilábal ebből a helyzetből. Nem mi leszünk a tavaszi mérkőzések esélyesei, de megfelelő motivációval lépünk majd pályára. Jó lehetőség ez a számunkra, hogy megmutassuk magunkat az NB II-ben. Egy biztos, csak papíron leszünk amatőrök.

A bajnoki főpróbán szombaton 12 órakor a a Dunaújváros Stadionban az MTK ellen játszik a DPASE, mivel a fővárosiak Paks elleni NB I-es mérkőzése elmarad.

 


Legolvasottabb

1
Holttestet találtak a dunaújvárosi Kikötő-öbölben
2
A dunaújvárosi uszodában forgatott az Oscar-díjas Jennifer Lawrence
3
Feltörtek egy dunaújvárosi lángosost
4
Több helyen áramszünet lesz pénteken Dunaújvárosban!
5
Végső búcsút veszünk Ősze Józseftől
hétköznapi hős
16 ezer eurót talált a metrón egy diáklány, átadta a rendőrségnek 
terrorizmus / 2 órája
Egy harmadik férfit is elfogtak a londoni metrómerénylet kapcsán
A 25 éves férfit a walesi Newport városában vették őrizetbe.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZVORÉNYI LÁSZLÓ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2017. szeptember 22-én 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *SZVORÉNYI LÁSZLÓ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2017. szeptember 22-én 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
vb-selejtező / 5 órája
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
akár a szimfónia / 6 órája
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
Egy hiánypótló kiállítás / 6 órája
Galla Endre eddig soha nem látott munkáiból nyílik tárlat a Bartók aulában
Szabó Szabolcs
Ellenőrzés / 6 órája
Élesedett a tengelysúlymérő rendszer
DH
filléres praktikák / 6 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
Megye foci / 7 órája
A rácalmási egy gól kevés volt
Káldor András