Foci

2016.02.03. 17:30

A magyar futsal válogatott méltó partnere volt a spanyol gárdának

Belgrád - A futsal Európa-bajnokság keddi nyitónapjának második összecsapásán hatalmas küzdelemben szenvedett tisztes vereséget a magyar válogatott.

Gróf András

Spanyolország - Magyarország 5-2 (3-0)

Belgrád Aréna, 5000 néző. Vezette: Sasa Tomic (horvát), Bogdan Sorescu (román), Lukás Pesko (szlovák).

Spanyolország: Sedano - Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos. Csere: Herrero, Juanjo, Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelín. Szövetségi kapitány: José Venancio López

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Horváth N., Németh P., Rábl. Csere: Tihanyi, Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú Á. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Góllövő: Németh (öngól 7. p.), Bebe (15. p.), Miguelín (20., 29. p.), Andresito (36. p), illetve Dróth (24., 38. p.).

A hatszoros Eb-, és kétszeres vb-győztes spanyolok elleni találkozón Klacsák Bence és Horváth Norbert személyében két dunaújvárosi játékos is a kezdőcsapat tagjaként léphetett pályára. A találkozó elején teljesen egyenrangú partner volt a magyar csapat, de sajnálatos öngól megtörte a lendületüket. Az irányítást fokozatosan átvevő spanyolok az első negyedóra végén kettőre növelték az előnyüket. A szünet előtt egy kapushiba után háromgólos lett a mieink hátránya, ami nem sok jót ígért a folytatásra. A második játékrész elején azonban egy hatalmas szabadrúgás góllal sikerült szépíteni, ami további hitet adott csapatunknak. A kimaradt lehetőségeket követően azonban két spanyol találat következett. A zárszót azonban Dróth remek gólja jelentette. Összességében elmondható, hogy a magyar csapat teljesítette a célját, a tisztes helytállást.

A találkozó után Sito Rivera a következőképpen értékelt az mlsz.hu munkatársának.

- Néhány hónappal ezelőtt 5-0-ra kaptunk ki a spanyoloktól, most bizonyítottuk, hogy sokat fejlődtünk ahhoz a mérkőzéshez képest. Persze, még mindig van miben javulnunk, elsősorban védekezésben kellene előrelépnünk. A világ legjobbjai ellen játszottunk egy jó meccset, náluk gyorsabban senki sem játssza ma ezt a játékot, erre a teljesítményre építhetünk csütörtökön, Ukrajna ellen. Nagyon tetszett játékosaim hite, önbizalma, mert bár voltak nehézségeink, egy pillanatig sem adtuk fel.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!