Foci

2013.02.12. 09:07

Bajnokok Ligája: két meccs, két döntetlen

Két mérkőzés, két döntetlen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második napján: a Real 1-1-re végzett a Manchester legénységével, míg Doneckben a Sahtar nem bírt a Dortmunddal a 2-2-es találkozón.

Danny Welbeck vezetést jelentő fejesével a United teljesen átszabta a Madrid által eltervezetteket a Bernabéu gyepén, vagyis Mourinho biztosan nem így kalkulált Ferguson fiai ellen, bár a portugál edzőzsenit ismerve, vélhetően arra is volt forgatókönyve, ha az ellenfél kerül előnybe. Ráadásul az egalizálás nem is jött sokára, akkor Cristiano Ronaldo bólintott, így kezdődhetett a játék előről - igaz, egy idegenben jegyzett gólnak mindig hatványozott értéke van. Főképp, abban az esetben, amit utána a United "művelt", lévén remekül kapcsolta ki a Real kulcsjátékosait, így őrizve meg a visszavágóra a szép reményekkel kecsegtető 1-1-et.

Az ukrán helyszínen először horvát, illetve lengyel góloknak tapsolhattak klubhovatartozás függvényében a Sahtar és Borussia-szurkolók, a Sahtar hiába szerzett ugyanis vezetést Darijo Srna révén, Robert Lewndowski egyenlített. Az "esetnél" hazai oldalon Jaroslav Rakickij volt az egyik becsapott, aki - Douglas Costa révén megszerzett - ismételt vezetésük után a találkozó hajrájában ismét máshol kalandozott egy dortmundi szöglet után, amit előre húzódó kollégája köszönt is, s Mats Hummels ki is alakította a 2-2-es végeredményt, ami Dortmundban a sárga-feketéknek szintén nem rossz kiindulási alap.


A szerdai program:

nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Borussia Dortmund (német) 2-2

Real Madrid (spanyol)-Manchester United (angol) 1-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!