Foci

2011.12.01. 15:41

Aczél-bilincsben: a Siófok egykori tulajdonosa mélységesen csalódott

Nemes Ferenc, a Siófok egykori többségi tulajdonosa laptársunknak, a Fejér Megyei Hírlapnak vallott arról, mennyire csalódott a Szombathelyi Haladás edzőjének, Aczél Zoltánnak a fogadási csalások kapcsán történt előállítása és az egész ügy miatt. Úgy véli, mindenkinek tanulságul kell szolgálnia annak, ami az elmúlt hetekben, napokban történt.

duol.hu

A szerdai Videoton FC-Szombathelyi Haladás labdarúgó Magyar Kupa mérkőzés után, a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette, s megbilincselve vitte el a Sóstói Stadionból Aczél Zoltánt, a Haladás vezetőedzőjét - írja a Fejér Megyei HÍrlap

Az eljárás kapcsolatban van az úgynevezett "fogadási csalással", amely kapcsán a bűnügyi szervek korábban már három egykori siófoki futballistát is eljárás alá vontak, a Siófok három, 2009. tavaszi mérkőzése miatt. Abban az időszakban Aczél Zoltán volt a Balaton-parti csapat szakvezetője, amíg a klub többségi tulajdonosa Nemes Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke, egyben a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség akkori elnöke. A Székesfehérváron élő Nemest - aki jelenleg az NB I-es Siófok 3 százalékos tulajdonosa - az utóbbi napok eseményeiről faggatta a Fejér Megyei Hírlap munkatársa.

- 2009. tavaszán, amikor is a gyanú szerint a Siófok három mérkőzése is fogadási csalással dőlt el, mindhárom futballista, S. L., A. A. és H. G. is a játékosunk volt. Amennyiben az emlékezetem nem csal, akkor 2008. őszén, a szezon végén mindössze nyolc pontja volt a csapatnak. Így utólag, ha furcsának nevezhetjük a megnevesített három mérkőzést, amelyek már tavasszal voltak, a Honvéd elleni Magyar Kupa, valamint a Kaposvár és a ZTE elleni bajnoki meccseket, akkor maga az őszi szezon is furcsa volt, s ezért is határoztuk el az edzőváltást, Détári Lajos helyett Aczél Zoltán vette át a szakmai irányítást. Helyesen döntöttünk, hiszen az őszi 8 pont után, Aczéllal 18 pontot szerzett a csapat - kezdte visszaemlékezését Nemes Ferenc.

A teljes interjú az alábbi linken, ide kattintva olvasható!

A Haladásnál a Videoton szombati kiverésére készülnek: Székely Tibor másodedző szerint félreértésről lehet szó az előállítás kapcsán. A Vas Népe cikke itt!

A nyáron hét magyart - három aktív és volt játékost, illetve négy játékvezetőt - vettek őrizetbe a fogadási csalások kapcsán. A Nemzeti Sport cikke itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!