Foci

2014.10.05. 10:46

A végén összeroppant a DPASE

Budapest – Az OTP BankLiga NB I tizedik fordulójának szombati játéknapján a fővárosban szenvedett újabb vereséget a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Újpesti TE – Dunaújváros PASE
3-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Vezette: Pintér Csaba (Szpisják, Buzás).

Újpesti TE: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Vadász – Vasziljevics (Ahmeti a 90. p.), Balogh B. – Simon K. (Koszovics a 88. p.), Nagy G., Suljic – Bardhi (Sztaniszavljevics a 65. p.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Dunaújváros PASE: Milinte – Muscat, Gavric, Farkas, Csehi – Dodlek (Józsi az 53. p.), Nikházi – Orosz, Böőr (Petneházi a 64. p.), Zsótér – Peric (Sóron a 64. percben). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

A hatodik percben Böőr közeli lövése megpattant az egyik hazai védőn, de Balajcza védett. Az első negyedóra végén Simon Krisztián remekül indult be a védővonal mögé, de lövését Milinte lábbal hárította. A harminchatodik percben egy ártatlannak tűnő szituációt követően a kiugró Suljic elé vetődött Milinte a büntetőterületen belül. A Pintér Csaba az alapvonali játékvezető hölgy téves jelzésére tizenegyest ítélt. A büntetőt Vasziljevics biztosan értékesítette (1-0). Sajnos már nem az első eset, hogy bírói baklövés miatt kerül hátrányba a dunaújvárosi együttes. A félidő hajrájában Böőr lőtt tizennyolc méterről fölé.



A szünetet követően az újvárosiak támadóbb szellemben futballoztak, de ez azt is jelentette, hogy nagyobb területe lett a gyors hazai játékosoknak. Vasziljevics kapufát lőtt, majd Simon Krisztián bombázott mellé. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Suljic hibázott nagy helyzetben. A nyolcvanharmadik percben azonban egyenlíthetett volna a vendégcsapat, hiszen Nikházi húsz méterről leadott lövése felső lécről vágódott vissza. A nyolcvanhetedik percben egy újvárosi szabadrúgás követően felszabadítottak a hazaiak. A gyors kontratámadás végén Simon Krisztián a bal alsó sarokba tekert (2-0). Ezzel a találattal véglegesen el is dőlt a három bajnoki pont sorsa, de még nem volt vége a mérkőzésnek. A hosszabbítás második percében Sztaniszavljevics közeli lövése a menteni akaró Csehi lábán irányt változtatva perdült a kapu jobb oldalába (3-0).



Vignjevic Nebojsa: – Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de azokat sorra elpuskáztuk. Ez majdnem megbosszulta magát, hiszen az Újváros kapufáig is jutott. Gratulálok a játékosaimnak, valamint sok sikert kívánok a Dunaújvárosnak.

Dobos Barna: – Az első félidőben nem tudtuk megvalósítani a támadásainkat, és egy hibát követően tizenegyesből megszerezte az Újpest a vezetést. A második félidőben mindent megpróbáltunk, hiszen szerettünk volna pontot, vagy pontokat szerezni, de az adódó kisebb lehetőségeket nem tudtuk megfelelően kihasználni, majd 1-0-nál Nikházi kapufája követően sem sikerült az egyenlítés. Ez után még többet kockáztattunk, aminek az lett a vége, hogy két gólt is kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!