Foci

2016.06.06. 18:40

Dunaferr-DF-Renalpin: bajnoki ezüstérem

Dunaújváros - A futsal NBI felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában hétfőn hazai környezetben a Swietelsky-Haladás VSE együttesét fogadta a Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese.

Gróf András

Az újvárosiak a bajnokság alapszakaszában a negyedik helyet szerezték meg, de a felsőházi rájátszásban parádés sorozatot produkáltak. Tíz mérkőzést hetet megnyerve szerezték meg az ezüstérmet. A múlt heti veszprémi vereséget követően tegnap legalább egy pontot kellett szereznie az újvárosiaknak, de a második félidei remek játékkal magabiztos győzelmet aratta. A siker értékét növeli, hogy Fehér Zsolt vezetőedző ezúttal eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra. Ezt a tényt az összecsapást követően élete legrosszabb élményének nevezte. A lefújást követően elmondta, hogy sokat dolgoztak ezért az eredményért, és rendkívül büszke a játékosaira. Az ő szemében egyértelműen a Dunaferr-DF-Renalpin FC a magyar bajnok.

A zárómérkőzés lefújását követően pezsgőben fürödtek a csapat tagjai és a vezetők. A nagy ünneplést követően kiosztották a jól megérdemelt ezüstérmeket. A bajnokság kezdetekor senki nem gondolt volna erre, hiszen a dunaújvárosi együttesnek ez volt a második éve a legjobbak között. A tavalyi ötödik helyhez ez mindenképpen hatalmas előrelépés.

Dunaferr-DF-Renalpin - Swietelsky-Haladás VSE 5-1 (0-1)

Dunaújváros Sportcsarnok, 400 néző.

Vezette: Szilágyi Norbert, Veres János (Czene-Joó Ádám).

Dunaferr-DF-Renalpin: Reveland - Hosszú, Klacsák, Horváth N., Varga Cs. Csere: Hegedűs (kapus), Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Nagy A., Schrancz B., Fekete R., Edző: Schrancz Balázs.

Swietelsky-Haladás VSE: Tyukász - Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Vidák, Németh P., Matyi (kapus), Rácz , Gyimesi (kapus), Sipos, Kajáry, Hajmási, Németh E. Vezetőedző: Lódi Tamás.

A tétnek megfelelően idegesen kezdtek a csapatok. Horváth Norbert távoli kísérlete jelentette az első helyzetet, de a harmadik percben a vendégek szerezték meg a vezetést. A hatoson belül üresen maradt Németh Péter fordulásból a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

A félidő közepén Klacsák tört ígéretesen előre, de középre gurítására nem érkezett senki. A játékrész hajrájában mindkét csapat sok hibával játszott, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. Schrancz Balázs időt kért, és próbálta megnyugtatni a csapattársakat. Ezt követően öt a négy elleni játékra álltak át az újvárosiak, ami majdnem eredményt is hozott, de Ivacs nagy helyzetben a kapufát találta el. A fordulást követően alig telt el hat másodperc és megszületett az egyenlítő gól. Hosszú átadást Öreglaki becsúszva a saját kapujába juttatta (1-1).

Ez megnyugtatta a hazaiakat, aminek eredményeként a huszonnegyedik percben a vezetést is megszerezték. Hosszú csípett el keresztpasszt, és egy csel után a kapuba lőtt (2-1).

Négy perccel később Varga Csaba kapuját követő keveredésben Klacsák elé került a labda, aki a kilencesről a hálóba emelt (3-1).

Ezt követően a vendégek váltottak öt a négy elleni játékrendre, de ez alaposan megbosszulta magát. A harminckettedik percben Reveland egy védést követően hosszú kidobással indította Klacsákot, aki a hálóba pöckölte a labdát (4-1).

Öt perccel a befejezés előtt egy lövés Revelandról Hosszú elé pattant, aki a saját hatosáról ívelt az üres kapuba (5-1).

Az összecsapás lefújását követően a Dunaferr-DF-Renalpin FC játékosai, edzői és vezetői átvették az ezüstérmeket

A bajnokság végeredménye: 1. Rába ETO, 2. Dunaferr-DF-Renalpin FC, 3. Swietelsky-Haladás VSE, 4. MVFC-Berettyóújfalu, 5. FC Veszprém, 6. Nyírgyulaj KSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!