11°
10°

Szijjártó Péter: amit a dunaújvárosi csapat elért, az egy óriási dolog

Dunaújváros - A futsal nagy ünnepe volt a Magyar Kupa döntője vasárnap délután. Az esemény díszvendégét, aki a trófeát adta át, még visszahúzná a szíve a futsal pályára. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a döntő után, mint a szakág hívével és ismerőjével beszélgettünk.

Szijjártó Péter (balról) a dunaújvárosiak edzőjével, Fehér Zsolttal a Magyar Kupa gyöngyösi döntője után

– A sportág híveként, hogy érzi magát ezen a futsal ünnepen?

– Azért jöttem el, mert mind a két döntőbe jutott csapatban több barátom is játszik, ráadásul a két edző hosszú évekig volt trénerem Dunakeszin. Ezért igazából a barátokat látni jöttem. Azt hiszem, mindenki, aki kilátogatott erre a döntőre, nagyon meg lehetett elégedve, mert valóban nagyon magas színvonalú futsal mérkőzést láthatott. Nyilvánvalóan van különbség a két csapat között, (háttérben – hagyományban – a szerk.) de azt gondolom, hogy amit ma a dunaújvárosi csapat elért, az egy óriási dolog. Magyar Kupában ezüstérmet szerezni akármilyen sportágban, az nagyon nagy dolog! Csak gratulálni lehet mindkét csapatnak, remekül játszottak.

– Úgy érzem, hogy a futsal felfejlődőben van, hiszen megjelentünk az Európa-bajnokságon is.

– Szerintem nagy dolog, ahogy a magyar válogatott az Eb-n helytállt. Hiszen az, hogy a spanyol válogatottal sikerült egy szoros meccset játszani (5-2, a szerk.) az minden elvárást felülmúlt. Meglátjuk, hogy a vb-selejtezőn mennyire tudunk egálban lenni az olaszokkal. Nyilvánvalóan tudjuk a különbséget, tudjuk, ki az esélyes, de Sito mestert ismerve, nincsen számára lehetetlen. Szerintem a nemzeti csapaton is bőven látszik, hogy most már egy jó ideje Sito mester foglalkozik velük. Mind fizikailag, mind taktikailag sokkal érettebb játékot mutat a válogatott, mint néhány évvel ezelőtt.

 


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
4
Baleset történt a Vasmű úton!
5
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
karmolt és harapott
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 26 perce
Szépüljön természetesen!
A kozmetikai termékekben készítése során gyakran használnak gyógynövénykivonatokat, hiszen szépítő, regeneráló hatásuk régóta ismert.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
hajnali edzés / 45 perce
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 53 perce
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László
megállapodás / 1 órája
Rekordösszegű kártérítés a Veszprémnek, Pálmarsson Barcelonába igazolt
Teszt / 1 órája
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 1 órája
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
MENYHÁRT FERENC ÉS ZSIROS MÁRIA
sporttöri / 3 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián