Foci

2016.03.11. 20:38

A tavaszi szezonban még nem nyert a DPASE fiatal csapata - de helytálltak

Dunaújváros - A labdarúgó NB II tizenkilencedik fordulójában a Dunaújváros a Zalaegerszeg együttesét fogadta.

Szárszó Lajos

Dunaújváros PASE - ZTE 1-3 (0-1)

Vezették: Farkas Tibor, Kovács II. Gábor, Márton Zsolt, és Zierkelbach Péter

Dunaújváros PASE: Dániel Csaba - Hajdók Gábor, Koval Viktor, Lorencz Márton, Tamaskó Ádám, Keglovics Bence (Maka Alex a 83. percben), Huszárik Zsolt (Vajda Dávid a 61. percben), Rosta Levente, Tóth Tibor, Szellák Soma (Polácsek Patrrik a 71. percben), Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna

ZTE: Kovács Dániel, - Forgács András, Szakály Attila, Szalkai Róbert (Wittrédi Dávid az 58. percben), Babati Benjamin, Gyagya Attila Lehel, Króner Martin, Horváth Roland (Városi Viktor a 46. percben), Daru Bence (Ekker Milán a 66. percben), Bedi Bence, Nagy Tamás. Vezetőedző: Csank János

Az elmúlt fordulóban balszerencsés vereséget szenvedett a Balmazújváros együttesétől a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, de a fiatalok nem búslakodhattak sokáig, hiszen az NB I-be igyekvő ZTE csapatát fogadták a Dunaújvárosi Stadionban. Már az első percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg, miután a hazai védelem szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A jogos tizenegyest Daru értékesítette (0-1). Koval ollózott a 7. percben Huszárik szabadrúgása után, de a labda egy zalai védőn irányt változtatva pattogott oldalra. A bekapott gól a hazaiakat pörgette fel, akik szép kontrákkal indultak előre, de azokból helyzetet nem tudtak kialakítani. Dobos Barna hívta magához irányítóját, Huszárikot, akivel megüzente taktikai változtatását, vagyis az ellenfelet a saját térfelén letámadták a piros mezesek. Ezzel sikerült némi fölényt kialakítani, de a kapura lövés még mindig hiányzott a játékból. A 20. percben egy eladott labdával indult meg egyedül a hazai kapu felé Daru, de a ziccert Dániel bravúros mozdulattal, lábbal hárította. Egy szép passz után végre sikerült gólhelyzetet kialakítani Kovács kapuja előtt, de az asszisztens szerint Keglovics lesről lépett ki. A Dunaújváros próbálkozásai nagy részét a pontrúgások utáni szituációkra helyezte, de azokat a vendég védelem könnyedén hárította.

Küzdött, hajtott a fiatal dunaújvárosi csapat, de a bajnokesélyes Zalaegerszeg ellen ez kevés volt

A fordulást követően Tóth lőtt távolról mellé, melyre a csereként beállt Városi válaszolt, aki centikkel tekert a bal felső sarok mellé. Forgács bólintott két perccel később, majd Tóth csúsztatott, de mindkét esetben a labda a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A ZTE csapatkapitánya azonban az 55. percben már gólnak örülhetett, miután fejesét még védte Dániel, de az kipattant róla, melyet Forgács a kapuba tuszkolt (0-2). A vendégek biztos vezetésük birtokában eldugták a labdát, majd a levegőben Dániellel ütköző Daru Bencét kellett hordágyon levinni. A 74. percben Koval kezét érte a labda, de a hazai tizenhatoson belül, melyet Wittrédi hagyott ki, miután a kapufát találta el. A csereként pályára lépő fiatal Polácsek cselei kaptak némi tapsot, aki szép cseleket mutatott be. A biztos győzelmet végül Wittrédi erősítette meg, aki egy távoli lövés után, mely a felső lécről pattant le, fejelt Dániel kapujába (0-3). A hosszabbításban végül hazai tizenegyes gólnak örülhetett a publikum, melyet Koval a jobbra dőlő kapussal ellenkező irányban lőtt a hálóba (1-3). A ZTE így papírforma győzelmet aratott.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!