Foci

2015.09.18. 18:58

A siker stabilitást hozhat - Az FC Csákvár elleni mérkőzés egyértelmű cél a három pont megszerzése

Dunaújváros - Szeptember 19-én este 19 órakor hazai környezetben az FC Csákvár együttese ellen lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A Merkantil Bank Liga NB II hetedik fordulójában csupán második alkalommal lép pályára hazai közönség előtt az újvárosi alakulat. A Dunaújváros Stadion pályatestjének cseréje miatt felcserélt pályaváalsztói jog jelentős hátrányt okozott az együttes számára. A gárda az eddigi hat fordulóban hét pontot gyűjtött össze, amelyből hármat az egyetlen hazai találkozón szerzett. Az első osztályból való kiesést követően alaposan kicserélődött a játékos keret, de a bajnokság kezdete óta is jelentős változások történtek. Elég, ha csak összehasonlítjuk a siófoki nyitó mérkőzés, valamint a legutóbbi szolnoki találkozó kezdő tizenegyét. Csupán négy olyan labdarúgót találunk, akik mind a két névsorban szerepelnek.

Fotó: Ady Géza

Ez a négy játékos, a kapuban Szűcs Lajos, a védelemben Czár Richárd, a középpályán Petneházi Márk és a támadósorban Havasi Dániel. Ők négyen egyébként mind a hat találkozón kezdőként léptek pályára. Persze voltak olyanok, akik sérülés miatt nem állhattak a vezetőedző rendelkezésére. Mivel az átigazolási időszak lezárult, így az őszt már biztosan ezzel a kerettel játssza végig a csapat. A szakvezetéscélja, hogy minél hamarabb összeálljon az csapat, amely a legeredményesebben teljesít. Ehhez azonban természetesen kell egy bizonyos állandóság. Annak kialakulását pedig jelentősen befolyásolja az eredményesség, hiszen a labdarúgás aranyszabálya, a győztes csapaton ne változtass elv. Tehát a Csákvár ellen lehetőséget kapóknak kezükbe van a lehetőség, amivel élni lehet. Egyszerűen csak győzniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!