Foci

2015.06.11. 13:56

A baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola futballistái döntőbe jutottak

Baracs - Ismét kitettek magukért a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportoló diákjai.

Jankó Árpád

Egy arany, két ezüst, egy bronzéremmel és több értékes helyezéssel zárták a kisiskolák megyei döntőjét a baracsiak. Ezen a versenyen olyan iskolák vehetnek részt, amelyekben a tanulói létszám nem éri el a kétszázat. Ebben a tanévben, két sportágban (atlétika, labdarúgás) álltak rajthoz a széchenyisek.

Dég adott otthont a labdarúgó megyei döntőnek, ahol nyolc iskola versenyzett a bajnoki címért. A tét nem volt kicsi, hiszen a bajnok képviseli majd a megyét a békéscsabai országos döntőn. A színvonalas verseny eredményhirdetésénél a baracsiak örülhettek, ugyanis minden meccsüket megnyerve megyebajnokok lettek. A döntőben Soponya csapatát sikerült legyőzni 1-0 arányban.

A baracsi sportoló diákok atlétikában és labdarúgásban is nagyszerű eredményeket értek el. Fotó: Amatőr felvétel

Az atlétikai döntő helyszíne Szabadegyháza volt. A remek pályán megrendezett versenyen a házigazda Szabadegyháza szerepelt a legjobban, mögöttük végeztek a baracsi tanulók. A csapatversenyben és a váltófutásban is ezüstérmet akasztottak a fiúk nyakába. 600 m-es futásban Balázs Roland harmadik, Árva Bálint negyedik lett a huszonkét versenyzőből. 800 m-es síkfutásban Bebesi Csenger Belián, Ásványi Patrik, Süveges István a mezőny első felében végzett.

Az országos döntőbe jutott labdarúgócsapat összeállítása a következő volt: Hompót Lóránt, Balázs Roland, Killer Kilián Zsolt, Gráczer Máté, Lénárt Erik Csanád, Takács Titusz, Bebesi Csenger Belián, Ásványi Patrik, Nagy Erik, Karászi Bence. Felkészítő testnevelő-edző: Fink Viktor.

Az ezüstérmes atlétikacsapat tagjai: Hiegel Richárd, Szabó Benjámin, Fekete Áron, Gráczer Máté, Zloch Ádám, Ásványi Patrik.

A svédváltó a következő összeállításban szerepelt: Klauz Botond, Balázs Roland, Bebesi Csenger Belián, Ásványi Patrik.

Az atlétikai versenyre a széchenyis együttest Úr Emese, Benkéné Juhász Márta és Gondár Csaba készítette fel a tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!