Foci

2011.10.07. 18:34

Nem jut ki a magyar labdarúgó-válogatott a 2012-es Eb-re

A svéd labdarúgó-válogatott pénteken 2-1-re győzött Finnországban az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában, ezzel eldőlt, hogy a magyarok - az utolsó, keddi játéknap eredményeitől függetlenül - a harmadik helyen zárnak a hatosban, azaz már nem juthatnak ki a 2012-es kontinensviadalra.

MTI

Egervári Sándor szövetségi kapitány csapatának akkor maradt volna reménye a második, pótselejtezőt érő hely elérésére, ha a svédek nem nyernek ezen a meccsen, így viszont a skandinávok három ponttal előzik meg a magyarokat, s az egymás elleni eredmény nekik kedvez, azaz az előnyük behozhatatlan. Ezáltal a Puskás Ferenc Stadionban kedden sorra kerülő magyar-finn összecsapásnak - a három megszerezhető ponton kívül - semmi tétje nem lesz.
   
Sikerükkel a svédek a saját kezükben tartották a sorsukat, ugyanis ha kedden legyőzik a vb-ezüstérmes és már Eb-résztvevő hollandokat, akkor legjobb csoportmásodikként kijutnak a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re.
   
A találkozón mindkét játékrészt góllal kezdte a svéd csapat, az elsőben Larsson, a másodikban Olsson volt eredményes. A finnek később Toivio révén szépítettek, s bár mindent megtettek az egyenlítésért, újabb gólt már nem sikerült szerezniük.
   
"A finnek egyenrangú ellenfelei voltak a svédeknek, de a kapu előtt bizonytalanabbak voltak, ezért nem kaptuk meg azt a segítséget, amellyel még esélyünk lett volna a második hely megszerzésére - értékelt a helyszínről Egervári Sándor. - De a következő, keddi ellenfelünkről a vereség ellenére mindenképpen elmondhatjuk, hogy most ősszel sokkal jobban játszik, mint az előző egy évben."
   
A magyar labdarúgó-válogatott legutóbb az 1986-os vb-n szerepelt világversenyen.

E csoport:
    péntek:
Finnország-Svédország 1-2 (0-1)
-------------------------------
gól: Toivio (73.), illetve Larsson (8.), Olsson (52.)

Később:
Hollandia-Moldova, Rotterdam 20:30 ó
   
kedd:
Svédország-Hollandia, Stockholm 20 ó
MAGYARORSZÁG-Finnország, Puskás Ferenc Stadion 20 ó
Moldova-San Marino, Chisinau 20 ó

   
A csoport állása:
1. Hollandia    8  8  -  -  34- 5  24 pont - már Eb-résztvevő
2. Svédország   9  7  -  2  28- 9  21
3. MAGYARORSZÁG 9  6  -  3  22-14  18
4. Finnország   9  3  -  6  16-16   9
5. Moldova      8  2  -  6   8-15   6
6. San Marino   9  -  -  9   0-49   0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!