Hétfői táncrend

2022.12.05. 10:30

Pályán a brazilok és a vb-ezüstérmes is

Hétfőn újabb két meccsel folytatódnak a katari labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntői, ezúttal a legnagyobb favoritnak tartott Brazília és a legutóbbi ezüstérmes Horvátország egyaránt ázsiai ellenféllel játszik. A németeket és a spanyolokat is legyőző Japán 16 órától a horvát aranygeneráció utolsó nagy dobását akadályozná meg, a Portugáliát megverő és Uruguayt kiejtő Dél-Korea pedig a sérülésektől hemzsegő brazil sztárokat lepné meg

Origo Sport

A brazil Richarlison ollózó mozdulattal lövi be második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának elsõ fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én.

Fotó: MTI/EPA/Ali Haider

A hétfői játéknap első párharca a Japán-Horvátország mérkőzés lesz délután 16 órakor. A japánok a csoportkörben két korábbi világbajnokkal, a német és a spanyol csapattal szemben már megmutatták, hogy veszélyesek a kontrajátékuk, ráadásul mindkét meccsen hátrányból fordítva nyertek. Minden bizonnyal a horvátok ellen is hasonló taktikával lépnek pályára az ázsiaiak, ugyanis vélhetően a mezőnyjátékban ugyanúgy alárendelt szerepben lesznek, tekintve, hogy a Kovacic, Brozovic, Modric alkotta középpálya általában uralja a meccseket.

A szigetországi együttes harmadszor jutott a legjobb 16 közé, de mindannyiszor az jelentette a végállomást számára, így története legjobb szereplése lenne, ha sikerülne továbbjutnia. Ugyanakkor a tornán még veretlen Horvátország - amely Marokkó mögött csoportmásodikként jutott tovább - rutinosnak számít az egyenes kieséses szakaszban, mert bár csak harmadszor jutott túl a csoportkörön, 1998-ban egészen a negyedik helyig, négy éve pedig a döntőig menetelt.

A legnagyobb esélyesnek tartott Brazília Dél-Koreával mérkőzik meg a legjobb nyolcba kerülésért este 20 órakor. A mérkőzés abszolút esélyese a dél-amerikai együttes, még úgyis, hogy több kulcsjátékosára nem számíthat sérülés miatt.

Neymar az első fordulóban szenvedett bokasérülést, de a PSG sztárja a nyolcaddöntőben már ismét bevethető lesz.

Azonban a védelemből Alex Telles, valamint Danilo és Alex Sandro is sérüléssel bajlódik, bár utóbbi kettő már együtt edzett a csapattal. A G csoportot megnyerő Brazília a csoportkör utolsó fordulójában kikapott Kameruntól, igaz addigra már biztos volt a továbbjutása, de az látható, hogy a Selecao tartalékosan sebezhető, márpedig nagy kérdés, hogy a különböző problémával küzdő játékosok közül ki lesz bevethető.


Az ázsiai együttes nagy önbizalommal és teher nélkül várhatja a meccset, hiszen legnagyobb sztárjának, Szon Hung Minnek a remek teljesítményével hátrányból fordítva győzte le Portugáliát. Dél-Korea számára Brazília legyőzése és a negyeddöntő elérése sem lenne történelmi tett, mert 1999-ben már egyszer nyert a brazil válogatott ellen, a 2002-es vb-n pedig a negyedik helyen végzett. Ám jól mutatja az erőviszonyokat a két csapat legutóbbi meccse, idén nyáron ugyanis a brazilok 5-1-re ütötték ki az ázsiaiakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!