Jó hír a braziloknak

2022.12.05. 08:00

Neymar visszatér a sérülése után

MTI

A brazil Neymar (az előtérben) a csapat edzésén a dohai Grand Hamad Stadionban 2022. november 21-én.

Fotó: MTI

Doha - A legnagyobb esélyesnek tartott brazil válogatott hétfőn 20 órakor úgy találkozik a dél-koreai csapattal a nyolcaddöntőben, hogy több kulcsjátékosára nem számíthat sérülés miatt. Neymar a szerbek ellen szenvedett bokasérülést, de talán ennél is nagyobb problémát jelent a szövetségi kapitány Tite számára a védelem összeállítása. Danilo és Alex Sandro már a torna elején megsérült, a bal oldali védő, Alex Telles a csoportkör utolsó fordulójában szenvedett térdsérülést Kamerun ellen. 

A Kameruntól elszenvedett 1–0-s vereség – az öt végső diadalával rekorder Brazília először kapott ki afrikai együttestől a vb-k történetében – azt mutatta meg, a Selecao tartalékosan sebezhető, márpedig nagy kérdés, a különböző problémával küzdő játékosok közül ki lesz bevethető. – A fizikai igénybevétel egyre növekszik, az idő viszont rövid a meccsek között a felépülésre. Néha nem áll rendelkezésre az ideális gyógyulási idő. Mentálisan is nagyon megterhelő és kimerítő a világbajnokság, mert a meccsek intenzívek, ahogy ennek megfelelően a felkészülés is – fogalmazott a brazil szakvezető, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján elárulta, hogy Neymarra már számíthat a sérültek közül, de a jelentések szerint Alex Sandro és Danilo is újra edzett. 

Az ázsiai együttes nagy önbizalommal és teher nélkül várhatja a nyolc közé jutásról döntő meccset, miután többek között a Tottenham Hotspur sztárjának, Szon Hung Minnek a remek teljesítményével pénteken hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte az ugyancsak esélyesebb portugál csapatot.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!