Szárnyal az afrikai együttes

2022.12.01. 18:50

Megnyerte az F csoportot Marokkó

A katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának harmadik fordulójában Marokkó 2-1-re legyőzte Kanadát és csoportelsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Lendvai Martin, Mike Barnabás

Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin

Kanada–Marokkó 1–2 (1–2)
Katar, Doha, al-Tumama Stadion. Vezette: R. Claus (brazil)
Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Buchanan, Kaye (Hutchinson, 60.), Osorio (Laryea, 66.), Adekugbe (Koné, 60.) – Hoilett (Wotherspoon, 76.), Larin (David, 61.), A. Davies.
Szövetségi kapitány: John Herdman
Marokkó: BunuHakimi (Dzsabran, 85.), Agerd, Szaissz, Mazraui – Szabiri (Amallah, 66.), Amrabat, Unahi (el-Jamik, 76.) – Zijes (Hamdallah, 76.), en-Nesziri, Bufal (Abuklal, 65.)
Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gólszerzők: Agerd – öngól, 41., ill. Zijes 4., en-Nesziri 23.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés a szép búcsú reményében pályára lépő kanadaiak számára. A 4. percben egy pontatlan hazaadást követően Borjan próbált menteni, de pechjére Zijeshez rúgta a labdát, aki a kinn álló kapus fölött jó 30 méterről a hálóba emelt. 10 perccel később a „juharlevelesek” vittek végig egy tanári kontrát, de Hoilett beadásáról Buchanan centikkel maradt le.

A 23. percben megduplázták előnyület az „Atlasz oroszlánjai”. Asraf Hakimi adott egy forintos labdát en-Neszirinek, aki lefutotta Millert, majd éles szögből a hálóba bombázott – Borjan tehetetlen volt.

A második gól megszerzése után belekényelmesedett a meccsbe Marokkó, és ezt góllal büntették a kanadaiak. A 40. percben Adekugbe adott középre a bal szélről, a labda azonban a menteni igyekvő Agerd lábán irányt változtatott – Bunu hiába ért bele, az öngólt ő sem tudta megakadályozni.

A félidő ráadásában a harmadik gólját is megszerezte Valid Regragi együttese – más kérdés, hogy a találatot nem adta meg a játékvezető, mivel en-Nesziri lövésénél egy marokkói játékos zavarta Borjant a védésben.

A fordulás után körülbelül 25 percig nem láthatott komoly gólhelyzetet az al-Tumama Stadion közönsége. A 70. percben aztán hatalmas szeremcsével úszta meg a kapott gólt Marokkó. Hoilett szögletét Hutchinson a keresztlécre bólintotta, az ismétlést pedig Johnston közvetlen közelről fejelte a kapu fölé.

A maradék húsz percben magabiztosan őrizte előnyét a marokkói csapat, míg Kanada története első vb-pontjáért támadott, de több gól nem született – Valid Regragi tanítványai csoportelsőként jutottak be a legjobb 16 közé!

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:   

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022   

Tippeljen ön is:   

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!