Evés közben jön meg az étvágy

2022.12.02. 11:30

Marokkó már a vb-t is megnyerné

Marokkó a Kanada elleni 2–1-es győzelmével az F-csoport első helyén jutott be a nyolcaddöntőbe. Az afrikaiak büszkék arra, amit elértek, de nem terveznek lassítani, reményekkel tele vágnak neki az egyenes kieséses szakasznak. A kanadaiak szomorúak, de pozitívan tekintenek a jövőbe a kiesésük után.

nso.hu

al-Hor, 2022. november 23. Valid Regragui marokkói szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Marokkó-Horvátország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 23-án. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Fotó: Nusad Szekkajil

A meccs utáni sajtókonferencián Valid Regragi, Marokkó szövetségi kapitánya értékelt.

„Úgy indultunk neki a vébének, hogy mindent bele kell adnunk a csoportkörben, de miért is ne célozzuk meg most már az eget? Nem fogunk már lassítani. Nehezen legyőzhető csapat vagyunk, szóval miért is ne álmodhatnánk arról, hogy megnyerjük a trófeát?”

A meccs emberének megválasztott, Asraf Hakimi a jövőbe tekintés helyett, inkább a mostani örömét osztotta meg.

„Ma történelmet írtunk. Marokkóért játszani egyszerűen csodálatos. Még sírtam is a meccs végén, mikor megláttam a családom és a sok embert, akik minket jöttek támogatni. Sérült voltam ugyan, de így is mindent megtettem, amire képes voltam.”

Hakimi a sérülésével kapcsolatban Regragi is megosztott egy kettőjük között zajló beszélgetést.

„Megkérdeztem tőle, tudja-e folytatni és azt mondta, az országáért biztosan játszani fog.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!