A nyolcaddöntőben

2022.12.05. 09:30

Japán történelmet írna a horvátok ellen

MTI

A japán Doan Ricu csapattársaival ünnepel, miután 1-1-re egyenlített a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, az E csoportban játszott Japán-Spanyolország mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. december 1-jén.

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Japán történelmi tettre készül a hétfői nyolcaddöntőjében, amíg ellenfele, a horvát csapat megismételné négy évvel ezelőtti teljesítményét a 16 órakor kezdődő mérkőzésen. A szigetországi együttes harmadszor jutott a legjobb 16 közé, de mindannyiszor az jelentette a végállomást számára, így története legjobb szereplése lenne, ha sikerülne továbbjutnia. Ráadásul különböző okok miatt mindhárom alkalommal szívszorító módon búcsúzott az egyenes kieséses szakaszban. Európai riválisa ugyanakkor rutinosnak számít ebben a szakaszban, mert bár csak harmadszor jutott túl a csoportkörön, 1998-ban egészen a negyedik helyig, négy éve pedig a döntőig menetelt. A két válogatott már kétszer találkozott egymással a vb-k során, de a tét egyszer sem volt ekkora, az előző két alkalomra a csoportkörben került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!