Katar 2022

2022.12.09. 13:30

Brazília ma is táncol?

Remek meccseket láthatunk ma, nem érdemes kihagyni!

duol.hu

Forrás: AFP/MANAN VATSYAYANA

Pénteken két negyeddöntővel folytatódik a katari labdarúgó-világbajnokság. Délután négytől a végső győzelemre leginkább esélyesnek tartott brazil válogatott mérkőzik a horvát csapattal, este nyolctól pedig jön egy igazi vb-klasszikus, amikor a holland válogatott a kétszeres vb-győztes argentin csapattal fog összecsapni - írja az origo.hu.

HA HORVÁT-MECCS, GARANTÁLT A HOSSZABBÍTÁS?!
Az előző vb-n ezüstérmes horvát válogatott a nyolcaddöntőben 1-1-es döntetlent játszott a japán csapattal, majd tizenegyespárbajt követően jutott a legjobb nyolc közé. Zlatko Dalic csapata elképesztő sorozatban van, ugyanis a legutóbbi nyolc egyenes kieséses szakaszban rendezett mérkőzéséből hetet hosszabbítás után nyert meg, egyedül a 2018-as vb-döntőt bukta el rendes játékidőben.

Dalic a találkozó előtt félelmetesnek nevezte Brazíliát. A horvátok szövetségi kapitánya a brazilok nyolcaddöntős sikere - 4-1 a Koreai Köztársaság ellen - után nem rejtette véka alá azt a véleményét, mely szerint a története hatodik világbajnoki címéért küzdő Selecao a mezőny legerősebb és legjobb válogatottja a mostani tornán.

Nézzünk szembe a ténnyel, ők az esélyesek. Nemcsak amiatt mondom ezt, amit eddig láttam tőlük, hanem mert a játékosaik minősége, technikai tudása és értéke a mutatott futballjukhoz hasonlóan félelmetes"- nyilatkozott Dalic, aki hangsúlyozta, hogy a játékosainak ki kell élvezniük az alkalmat, hogy a brazilok ellen játszhatnak.

Érdekesség, hogy a horvát válogatott kerete az egyik legidősebb a világbajnokságon, így nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a játékosokból a Japán ellen hétfőn játszott 120 perces találkozó.

A brazilok a nyolcaddöntőben valóságos gálát rendeztek a dél-koreaiak ellen, és már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A nyolcaddöntős diadal alkalmával a brazilok négy gólját négy különböző játékos szerezte, köztük a bokasérülés után kezdőként visszatérő Neymar, aki 80 percet kapott Tite szövetségi kapitánytól, és a játékán nyoma sem volt a korábbi problémájának, amely miatt két csoportmérkőzést kihagyott.

A 30 éves sztár számára extra motivációt jelenthet, hogy a dél-koreaiak ellen a 76. válogatottbeli gólját szerezte meg, így ha a horvátok elleni gólt lőne, akkor utoléri a brazil örökrangsorban 77 találattal élen álló Pelét.

Tite, a brazil szövetségi kapitány továbbra sem tudja pályára küldeni a legerősebb csapatát, ugyanis a balhátvéd Alex Sandro továbbra sem százszázalékos.

A Juventus csípősérüléssel bajlódó játékosa a tervek szerint részt vesz ugyan a Selecao pénteki összecsapását megelőző edzésen, de Tite szerint kicsi az esély a játékára.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:    

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022    

Tippeljen ön is:    

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!