Jó hírek érkeztek

2022.12.07. 12:30

Brazília: a kórház szerint javult Pelé állapota

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokáról a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház kedden adott újabb tájékoztatást, jelezve, hogy Pelé életjelei stabilak, és kezelését továbbra is egy átlagos kórházi szobában végzik.

MTI

A brazil játékosok Pelé egykori brazil futballcsillag képével, miután 4-1-re gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkõzésen a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én.

Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Az Albert Einstein Kórházban múlt kedd óta fekszik, két lánya és unokája vasárnap egy televíziós interjúban azt mondták, hogy azért van a klinikán, mert a koronavírus-fertőzés után légúti betegségben szenved.

Szombaton megjelenő brazil médiainformációk szerint már palliatív ellátásban részesül. A hétvégén Pelé Twitter-csatornáján is pozitív üzenet jelent meg a legenda állapotát illetően.

„Kedves barátaim! Szeretném, ha mindannyian nyugodtak lennétek és pozitívak maradnátok. Erős vagyok, tele reménnyel, folytatódik a kezelésem”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!