A megtartott ígéret

2022.11.21. 20:12

Szívmelengető, miért táncolt úgy Grealish, mint „A kukac”

A Manchester City sztárja, Jack Grealish betartotta Finlaynek, az agyi bénulásban szenvedő kisfiúnak tett ígéretét azzal, hogy jellegzetes tánccal ünnepelte gólját az Irán ellen 6–2-re megnyert csoportmérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokságon.

K. B.

Az angol Jack Grealish ünnepel, miután berúgta csapata hatodik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a B csoportban játszott Anglia-Irán mérkőzésen

Fotó: MTI

Finlay a most kezdődött idény elején levelet írt Grealishnek, amelyben kifejtette, hogy ő a kedvenc játékosa, a pályán és az azon kívül végzett tevékenysége miatt. Finlay tudta, hogy Grealish húga, Holly szintén agyi bénulásban szenved, és elmesélte a támadónak, szívmelengető látnia, hogy milyen sokat segít testvérének – írja a standard.co.uk.

Grealish válaszolt a fiú levelére, aláírt Manchester City-mezt is küldött neki. A játékos ezután meglepte ifjú rajongóját: ellátogatott a City Football Academyre, Finlay minden hétfőn ott játszik, a fogyatékkal élők csapatában. Megölelték egymást, majd a fiú arra kérte Grealisht, hogy a következő gólját a The worm (A kukac) elnevezésű mozdulatsorral ünnepelje. Grealish azzal viccelődött, hogy nem teheti, mert azt sem tudja, hogyan kell csinálni, és meg is sérülhet benne. Végül aztán megígérte, hogy táncol!

A játékos betartotta a szavát. Az Irán ellen Katarban 6–2-re megnyert csoportmérkőzésen ő szerezte csapata hatodik gólját, majd bemutatta azt a bizonyos, ígért táncot. Nem sokkal a találkozó után a Twitter oldalán osztotta meg a találkozásukon készült videót és a katari gólöröméről készült képet – mindehhez csak annyit kommentelt: „Érted, Finlay!”

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022

Tippeljen ön is:

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!