Egyik együttesnek sem sikerült ráerőltetni az akaratát a másikra

2022.11.23. 13:14

Modricék is elkezdték a vb-t, de sokat nem mutattak

A labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának első mérkőzésén Horvátország gól nélküli döntetlenre végzett Marokkóval.

Pór Károly, Rusznák György

Marokkó–Horvátország 0–0
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 79.) – Vlasic (Pasalic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 71.), Perisic (Orsic, 90.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Marokkó: Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui  (Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Zijes, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.    

A négy éve vb-ezüstérmes horvátok kulcsembereinek nagy része már a 2018-as tornán is ott volt – a csapatkapitány Luka Modricnak konkrétan a katari a negyedik világbajnoksága. Az előző vb legjobbjának megválasztott, aranylabdás középpályás, no meg Marcelo Brozovic és  Ivan Perisic személye garanciát jelenthet most is arra, hogy a horvátok a ezúttal sem akarnak szakítanak a négy éve látott, támadó felfogású futballjukkal. Csakhogy most már nincs egy olyan centere a csapatnak, mint az oroszországi tornán három gólt szerző Mario Mandzukic volt. A középcsatár hiánya – Andrej Kramaric játszott középen, de olyan volt, mintha ott sem lett volna – pedig már a Marokkó elleni mérkőzés első félidejében megérződött a Zlatko Dalic-csapat futballján.

Hiába birtokolták hatvan százalék fölött a labdát a horvátok, csak két távoli lövésből tudtak némi veszélyt jelenteni a marokkói kapura az első 45 percben: Perisic több mint 30 méterről, Modric 18-róllőtt fölé. A másik oldalon a két topligás támadó, Hakim Zijes (Chelsea) és Juszef en-Nesziri (Sevilla) összjátéka hordozott némi veszélyt magában a horvátokra nézve, de egy órányi játék után is csak egy kaput eltaláló lövést jegyezhettek fel az afrikaiak. A 65. percben pedig a PSG klasszisa, Asraf Hakimi lőtt messziről kapura, de Dominik Livakovic védett.

A marokkóiak a  meccs hajrájához érve Ryan Mmaeéval frissíthettek volna elöl, ha elvitték volna a vb-re a Ferencváros játékosát (mint ismert, a csatár mellett a védő, a szintén ferencvárosi Samy Mmaee sem került be a marokkóiak keretébe). De sem ők, sem a horvátok nem tudtak érdemben változtatni a meglehetősen unalmas meccs képén.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!