Eddig tartott a vb

2022.11.29. 16:30

Kikerült a sztárkapus a keretből

A katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő kameruni válogatott egyik legnagyobb sztárja, az első számú kapus, André Onana kikerült a keretből, mert nézeteltérése támadt a szövetségi kapitánnyal, Rigobert Songgal.

duool.hu/NSO

Kockázatos döntést hozott Rigobert Song a kameruniak szövetségi kapitánya MTI/AP/Manu Fernández

Fotó: Manu Fernández

Egybehangzó sajtóhírek szerint Rigobert Song szövetségi kapitány fegyelmi okok miatt tette ki a kameruni keretből az Inter kapusát, a Svájc ellen még játszó André Onanát. Az AFP Hírügynökség, Fabrizio Romano és még sokan mások megerősítették, hogy a két fél közötti konfliktust Onana játékstílusa váltotta ki.  

Kamerun kapujában így nem Onana, hanem Devis Epassy állt Szerbia ellen (a meccs 3–3-ra végződött), Rigobert Song szövetségi kapitány pedig a mérkőzést követő sajtótájékoztatón reagált döntésére, egyben megcáfolta azt a híresztelést, hogy az Inter kapusa már el is hagyta Katart. 

A konfliktus okához, a játékstílushoz visszatérve: Onana modern, proaktív kapus, aki rengeteget száll be lábbal a játékba, pontosak is az átadásai, de van, amikor ezzel túl sokat kockáztat – legalábbis Rigobert Song szerint. Erre kiváló példa, hogy Onanának az első csoportmeccsen, Svájc ellen 26 labdaérintése volt a tizenhatoson kívül (a 61-ből)… Úgy tudni, Song ebből kért kevesebbet, és a hagyományos játékból, a hosszú labdákból többet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!