Ez az álmoskönyvek szerint sem jelent jót

2022.11.30. 07:00

Ilyen a belga csapategység(?)

Gróf András

Doha, 2022. november 27. A belga Kevin De Bruyne (b) és a marokkói Juszef en-Nesziri a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 27-én. MTI/AP/Pavel Golovkin

Fotó: Pavel Golovkin

A katari labdarúgó-világbajnokság „F” csoportjában a második fordulót követően Belgium a harmadik helyen áll. A torna előtt az egyik titkos esélyesnek számító belgák egy „nyögvenyelős” győzelemmel nyitottak Kanada ellen, majd fájó vereséget szenvedtek Marokkótól. Az utolsó csoportkörben a biztos továbbjutáshoz le kellene győzniük Horvátországot. Azonban a csapaton belüli hangulat nem mondható ideálisnak. A történet onnan indult, hogy arra az újságírói kérdésre, hogy képesek-e megnyeri a katari világbajnokságot Kevin De Bruyne a következő választ adta. „Semmi esély, túl öregek vagyunk. Azt hiszem 2018-ban volt a nagy esélyünk. Jó csapatunk van, de öregszik és elvesztettünk pár kulcsjátékost. Vannak jó, feltörekvő játékosaink, de nincsenek azon a szinten, mint a 2018-as csapat.” Elképzelhető, hogy a Manchester City középpályása főként a védelemre gondolt, melynek tagja a harmincöt éves Jan Vertonghen és a harminchárom éves Toby Alderweireld. Az Anderlechtben futballozó Vertonghen a Marokkótól elszenvedett vereséget követően mintha visszaszólt volna De Bruyne-nek. „Nagyon kevés gólhelyzetet teremtünk. Sok gondolat kavarog most bennem, de mindenkinek jobb, ha ezeket inkább nem mondom el a kamerák előtt. Nem vagyunk elég hatékonyak, nem vagyunk kreatívak elől. Talán azért támadunk ilyen gyengén, mert túl öregek a támadóink”  

Egy biztos, a keret belső problémáit nem szerencsés a nagy nyilvánosság előtt megvitatni, a médián keresztül üzengetni. Az egymásra mutogatás nem éppen a felhőtlen csapategységre utal, ami még igen sokba kerülhet a horvátok elleni sorsdöntő összecsapás során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!