A két fél még soha nem találkozott egymással

2022.11.24. 15:34

A továbbjutásról is dönthet Hollandia és Ecuador összecsapása

A továbbjutásról is dönthet a tornát győzelemmel kezdő holland és ecuadori válogatott második fordulós mérkőzése a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjában.

MTI

Az egyformán 2-0-s sikerrel rajtoló együttesek közül amikor kijutott, a holland együttes mindig továbblépett a vb csoportköréből, 2014-ben harmadikként zárt, négy évvel korábban pedig döntőbe jutott. Ecuador viszont csupán egyszer, 2016-ban élte túl a csoportkört, akkor a nyolcaddöntőben búcsúzott. Utóbbi csapat szempontjából kulcsfontosságú, milyen állapotban lesz a Katar ellen duplázó, majd megsérülő Enner Valencia, aki a 2014-es vb-n együttese mindhárom találatát szerezte. Lényeges, hogy ezt a találkozót rendezik később a csoportban, így akár annak tudatában is pályára léphetnek az együttesek, hogy a győzelem biztos nyolcaddöntős szereplést ér.

Négy éve egyik csapat sem volt ott a vb-n, egymással korábban két felkészülési mérkőzést vívtak, 2014-ben 1-1-es döntetlennel, 2006-ban 1-0-s holland sikerrel zárult a találkozójuk.
Az első fordulóban Ecuador ellen halvány teljesítménnyel előrukkoló házigazda a hozzá hasonlóan kétgólos vereséget szenvedő Szenegál ellen lép pályára Dohában magyar idő szerint 14 órától. Az afrikai együttes ugyanakkor nem vallott szégyent Hollandia ellen, csupán kapusa, Eduoard Mendy hajrában elkövetett két hibája miatt kapott ki, így nyitókörös játékával a mérkőzés esélyese lehet. Figyelembe véve, hogy Katar az első vb-csoportmeccsén kaput eltaláló lövés nélkül zárt - ráadásul első házigazdaként vesztette el nyitómeccsét -, arra is van esélye a szenegáli együttesnek, hogy a 20 éve ugyancsak címvédő franciák felett aratott 1-0-s siker után ismét kapott gól nélkül zárjon egy vb-találkozót. A két fél még soha nem találkozott egymással - miként az aktuális Afrika Kupa-győztes és Ázsia-bajnok sem világbajnokságon -, és ha valamelyikük kikap, úgy rendkívül nehéz helyzetbe kerül a továbbjutást illetően.A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!