Nehéz megjósolni, hogy ki nyerheti a vb-t

2022.11.24. 10:30

A játékos futballt kedveli az elnök

A katari világbajnoksággal kapcsolatban ismét egy, a sportághoz kötődő embert, Vígh Györgyöt, a DPASE elnökét kérdeztük meglátásairól.

Varga Zsófi

Vígh György, a DPSE elnöke is elmondta, mit vár a vb-től

Fotó: Laczkó Izabella

– Mielőtt még nem kezdődött el a torna, úgy gondoltam, hogy nem lesznek nagy különbségek csapatok között, mert egyre inkább kezd kiegyenlítődni a mezőny. Nagyon sok ázsiai, afrikai játékos szerepel európai csapatokban, úgy véltem, ha ők visszamennek a válogatottakba, akkor ez meg is fog látszani. Némelyik csapatnál, amelyiket eddig láttam, ez így is volt, de valahol ennek nyomát se látni. Ennek köszönhető például az a nagy győzelem, amit az angolok arattak az irániak fölött, vagy a nyitómeccsen, ahol a katari csapatot szerintem jobbnak gondolták, mint amilyen játékerőt valójában képviselnek – mondta érdeklődésünkre. 

Hozzátette, szereti a játékos futballt, a spanyolokat, és legfőképpen az argentinokat, már csak Messi révén is. Úgy gondolja, hogy ő megérdemelné a világbajnoki győzelmet. Most már abban a korban van, hogy nem vállalja a következő világbajnokságot, bár az olaszoknál Maldini még 40 évesen is szerepelt, és nem is akárhogyan. 
– Szeretném, ha a végén Argentína emelné magasba a trófeát, de még odaérhet akár Brazília, sőt az első meccs alapján Anglia is. A franciáknak rengeteg jó játékosuk van és csapatként is erősek. Összességében nehéz megjósolni, hogy ki nyerhet – tette hozzá. 

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei: 

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022 

Tippeljen ön is: 

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!