Foci Eb

2024.07.09. 15:32

Holland–francia döntőt és holland győzelmet vár az elnök

A foci Eb elődöntő párosítása a spanyol–francia és az angol–holland mérkőzés. Tóth Imre a DLSZ Társadalmi Felelősség Bizottság elnöke, aki egyben a Carissa Sportegyesület elnöke is francia–holland döntőt és holland győzelmet vár. Meg is indokolta miért.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A spanyolok nagyszerűen játszanak, sorra kapják a dicséreteket, de ahogy a németek ellen láthattuk mégis csak el lehet őket bizonytalanítani. A franciák viszont rengeteg kritikát kaptak, de én azt gondolom, hogy a spanyolok ellen ez meg fog változni, és nagyszerű játékkal tovább fognak lépni. A másik ágon az angolok antifutballja eleve nem tetszik, bár a hollandok sem sziporkáznak ugyan, de az angolok, ahogy 1966 óta mindig, most is el fognak bukni a célegyenesben és Hollandia fog bejutni a döntőbe, és meg is fogja nyerni ezt az EB-t.  

Az elnök igazán nem emelne ki egy játékost sem, a spanyol csapategységet azonban igen. Nagyon sajnálja a fiatal játékmester, Pedri sérülését, és nem örül annak, hogy Toni Kroos nemzetközi pályafutása végén ilyen sérülést okozott neki. Ha mégis ki kellene emelni valakit, akkor a francia csapatkapitány, Kylian Mbappé közéjük tartozik, aki orrcsonttörése ellenére egyik vezéregyénisége csapatának. Nem tetszik ugyanakkor az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate - „merjünk kicsik lenni” - hozzáállása. Irányelve, hogy őket ne nevezzék egyetlen világversenyen sem esélyesnek, mert mindig ebből volt a baj. És sajnos ennek tudatában játszanak egy borzalmas, nézhetetlen antifocit.

Úgy gondolom, hogy az idei Európa-bajnokot Hollandiának fogják hívni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában